Nevşehir'in Kozaklı İlçesine bağlı Yağlı köyü ile Yozgat'ın Yenifakılı ilçesine bağlı Sorsavuş (bugünün adıyla Yiğitler) köylerini bir birine bağlayan, sonrasında buradan demir yolunun geçmesi dolayısıyla yaklaşık 20 yıldır kapalı olan stabilize yol tekrardan açıldı.

Konuya ilişkin köy muhtarı Bülent Cengiz yaptığı açıklamasında; "Demir yolunun geçmesiyle yaklaşık 20 yıla yakındır, Yağlı köyümüz ve Sorsavus köylerini birbirine bağlayan yolumuz kapanmıştı. Demir yolunun diğer tarafında kalan arazilerimize gidip gelmek için bayağı zorluklar çekiyorduk. Bu konuda bir çok kez sesimizi duyurmaya çalışmıştık ama olmamıştı. Bu sefer sesimizi duyurduk ve yürütülen çalışmalar kapsamında şuan için yol ve menfez çalışması bitmiş durumda.

Bize bu konuda yardımcı olan Nevşehir Milletvekilimiz sayın Prf. Dr.Filiz Kılıç hanımefendiye, MHP Kozaklı İlçe Başkanı Canip Yüksel beye, il özel idare genel sekreteri Kamil Duru beye, Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukcuoğlu beye sahsım ve köy sakinlerimiz adına teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Kılıç: "Hayırlı olsun, 20 yıllık meseleyi çözdük"

MHP Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç'ta yaptığı açıklamasında;  "Nevşehir’imizin Kozaklı ilçesi Yağlı Köyü ve Yozgat iline bağlı Sorsavuş köylerini birbirine bağlayan fakat demiryolu geçmesi dolayısıyla yaklaşık 20 yıldır kapalı olan stablize yolumuz girişimlerimiz sonucu tekrardan açıldı.

Köy Muhtarımız Sayın Bülent Cengiz demiryolu sebebiyle yaklaşık 20 yıla yakındır Yağlı köyümüz ve Sorsavus köylerini birbirine bağlayan yollarının kapalı olduğunu ve demiryolunun diğer tarafında kalan arazilerine gitmekte zorluklar çektiğini köy sakini Sayın Murat Akyürek ile birlikte bana iletmişlerdi.

Yol açılması ve menfez çalışmasının bittiği müjdesini Yağlı Köyümüze vermek istiyorum. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın @a_uraloglu ve çalışma arkadaşlarına Nevşehirli hemşehrilerim adına teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

Haber: Tansel Ceyhan

Editör: Fikret Capacı