Profesyonel Lige Geçiş Ligi’nde (PGL) Nevşehir’i temsil edecek olan Nevşehir Kapadokyagücü, teknik direktörlük görevi için Aydın Yavuz ile anlaşmaya vardı. Yavuz, “Hep beraber Nevşehirspor’u ayağa kaldırmanın uğraşını vereceğiz” dedi.
Nevşehir Kapadokyagücü, yeni sezon öncesinde teknik kadrosunu şekillendirmeye devam ediyor. PGL’de Nevşehir’i temsil edecek olan ekip, Kulüp Başkanı Ali Mumyakan başkanlığında transfer ve yapılanma çalışmalarını hızlandırdı.
Bu kapsamda Nevşehir futbolunun yakından tanıdığı isimlerden Teknik Direktör Aydın Yavuz ile anlaşmaya varıldı.
Kariyerinde farklı takımlarda görev yapan ve başarılı sonuçlara imza atan Aydın Yavuz, uzun bir aranın ardından teknik direktör olarak yeniden Nevşehir’e dönmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
“Nevşehir Kapadokyagücü benim takımım, şehrin takımı”
Yeni göreviyle ilgili açıklamalarda bulunan Aydın Yavuz, Nevşehir’de futbolcu olarak da güzel günler geçirdiğini belirterek, yeniden şehre dönmenin kendisi için ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.
Yavuz, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Şimdi Nevşehir’de güzel günler yaşadık. Futbolcu olarak güzel günler yaşadık. Uzun yıllar sonra Nevşehir’e antrenör olarak geldim. Mutluyum. Nevşehir Kapadokyagücü benim takımım, bizlerin takımı, şehrin takımıdır.”
Kulüp Başkanı Ali Mumyakan’a teşekkür eden Yavuz, görüşmelerin ardından anlaşmanın sağlandığını belirterek bundan sonraki süreçte tüm enerjisini Nevşehir futboluna vereceğini ifade etti.
“Kulüp Başkanımız Ali Mumyakan’a teşekkür ederim. Beni davet ettiler. Geldim, görüştüm, anlaştım. Bundan sonra tüm enerjimi Nevşehir Spor’a vereceğim. Hep beraber Nevşehir Spor’u ayağa kaldırmanın uğraşını vereceğiz.”
“Taraftarlarımız başımızın tacıdır”
Nevşehir taraftarına da mesaj gönderen Aydın Yavuz, geçmişte Gazi Stadı’nda çok sayıda maçı tribünden takip ettiğini belirterek taraftarların takım için önemine dikkat çekti.
Yavuz, “Taraftarımıza mesajım; ben burada Gazi Stadyumu'nda çok maçlara geldim. Nevşehir futbol şehri, taraftarlar başımızın tacıdır. Çok coşkulu bir taraftarımız var. Maçlarımız başladığında taraftarlarımız ile birlikte Nevşehir Spor’u güzel günlere kavuşturacağız. Her zaman taraftarımıza kapımız açıktır.” dedi.
“Nevşehir profesyonel ligi hak ediyor”
Nevşehir’in futbol potansiyeline de dikkat çeken Yavuz, şehrin profesyonel lig hedefinin ortak bir çalışma ile gerçekleştirilebileceğini ifade etti.
Yavuz, açıklamasının devamında şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bu şehir profesyonel ligi hak eden bir taraftar kitlesine sahip. Şehir profesyonelliği hak ediyor. Nevşehir niye burada kalsın? Nevşehir basamak basamak, altyapısı ile, yönetimi ile, Valisiyle, Belediye Başkanı ile, siyasileriyle hep birlikte bu şehrin takımını profesyonel lige çıkaracağız.”
Nevşehir Kapadokyagücü’nde Aydın Yavuz’un göreve gelmesiyle birlikte yeni sezon kadro yapılanması ve transfer çalışmalarının da hız kazanması bekleniyor.








