Nevşehir merkez tarihi Kurşunlu Camii'ne gelen bir kişi caminin tarihi giriş anahtarı iie bağış kutusundaki parayı çalıp kayıplara karıştı.  O anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.

Hırsızlık olayı akşam saatlerinde cami imamının cami kapısını kilitlemek için imam odasına girdiğinde yerinde olmadığını farketmesi ile anlaşıldı. Camideki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen imam, bağış kutusu ve anahtarın çalındığını görüp polise haber verdi.

Edinilen bilgilere göre, 14.12.2023 Perşembe günü gündüz saat:14.05 sularında hırsızlık zanlısı, cemaatın öğle namazını bitirmesini bekledikten sonra herkesin dışarıya çıktığı anda namaz kılmak bahanesiyle içeri girdi. Bir süre daha herkesin çıkmasını bekleyen kişi daha sonra caminin girişinde bulunan bağış kutusuna yöneldi.  Yanında getirdiği malzemeyle kutunun kapağını açtı. Ardından önce caminin ihtiyaçlarının karşılanması için biriktirilen bağış kutusunda ki paraları çaldı. Daha sonra imam odasına giren hırsızlık zanlısı tarihi caminin giriş kapısının anahtarını çalarak kayıplara karıştı. Hırsızın güvenlik kameralarını fark etmediği ve elde edilen görüntülerde yüzünün net olarak görüldüğü anlaşıldı.

GÜVENLİK KAMERASINDAN TESPİT EDİLDİ

Tarihi Kurşunlu Cami içerisinde bağış kutusunu açmaya çalışırken zaman zaman etrafa bakan ve kimse gelmeden paraları ve cami giriş kapısı anahtarını alarak camiden dışarı çıkan şahsın kamera görüntülerine göre 20-22 yaşlarında genç biri olduğu tespit edildi. Güvenlik kameralarından zanlıyı teşhis eden polis yakalanması için çalışma başlattı.