MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de gerçekleştirilen Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 13. Genel Kurul toplantısına katıldılar.

Hem Nevşehir'i hem Türkiye'yi temsil ettiler...

Kılıç: "Gelecek, dijitalleşmektedir"

MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Prof. Dr. Filiz Kılıç; "Azerbaycan Millî Meclisinde tertiplenen TÜRKPA 13. Genel Kurul Toplantısına AK Parti Nevşehir Milletvekilimiz Emre Çalışkan ile birlikte katıldık. TÜRKPA 13. Genel Kurulunda “Hukuk İşleri ve Uluslararası İlişkiler Komisyonu Tavsiye Kararları” başlıklı konuşmamı gerçekleştirdim. Merhum fikir insanı Gaspıralı İsmail Bey’in “Dilde, fikirde, işte birlik.” şiarına “dijitalde birlik” idealini de ekleyerek, bu toprakların bize miras değil gelecekten bir emanet olduğunun bilincindeyiz. Gelecek, dijitalleşmektedir. Bu vesile ile TÜRKPA 13. Genel Kurulunun Türk Dünyasına hayırlar getirmesini temenni ediyorum." ifadelerinde bulundu.

Çalışkan: “Birlikten kuvvet doğar”

TÜRKPA Genç Parlamenterler Grubu Başkanı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan; "TÜRKPA 13. Genel Kurul Toplantısına MHP Nevşehir Milletvekilimiz Filiz Kılıç ile beraber katıldık. Azerbaycan Milli Meclisi'nde gerçekleştirdiğimiz Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

“Birlikten kuvvet doğar” sözüne uygun olarak, bağımsız Türk devletleri karşılaştığı her güçlüğe ortaklaşa cevap verdikçe daha da güçlenecek ve önem verdiği konulara gücünü daha iyi yansıtacaktır. Bu sebeple TÜRKPA'nın güçlenmesi için titizlikle gayret gösteriyoruz açıklamasınd abulunan Nevşehir Milletvekili Çalışkan; "TÜRKPA Genç Parlamenterler Grubu Meclis Başkanı olarak Bakü'de yapılan Azerbaycan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kazakistan Milletvekillerinin katıldığı 3. toplantımızı gerçekleştirdik. Asamblemizin 13. Genel Kurulu öncesi Milletvekillerimizle 'TÜRKPA Üyesi Gençlerin Fiziksel ve Ruhsal Sağlık Sorunları' ile alakalı tavsiye kararı ve raporumuzu hazırladık. TÜRKPA Genç Parlamenterler Grubu 3. Toplantımız üye ülkelerimizin basın mensupları tarafından ilgiyle takip edildi.  4.Toplantımızı 2025'te Kazakistan'da yapacağız." dedi.

Editör: İbrahim UYSAL