2024-2025 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Merkez ilçesinde bulunan 12 derslikli Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ek bina B blokta Nevşehir Spor Lisesi açılmasının ardından yeni eğitim öğretim yılı için "Yetenek Sınavı İle Öğrenci Alınacağı" duyuruldu.

Milli Eğitim Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 6 Nisan 2022 tarihinde ‘‘Spor Liseleri Ortak Yönetim Modeli İş Birliği Protokolü’’ imzalanmıştır. Bu kapsamda, ilimize Milli Eğitim Bakanlığımızın onayı ile Nevşehir Spor Lisesi açılmıştır. Nevşehir Spor Lisemiz 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında 30 öğrenci ile eğitime başlayacaktır.

Söz konusu spor liseleri Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yayımlanacak ‘’Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru e-Kılavuzu’’na göre, başvurular Haziran-Temmuz 2024 aylarında gerçekleştirilecek olup Temmuz 2024 ayı içerisinde öğrencilerimizin yetenek sınavları yapılacaktır. Başvuru sürecine kesin tarihler https://nevsehir.meb.gov.tr/ ve https://nevsehirsporlisesi.meb.k12.tr adreslerinde yayımlanacaktır.

Editör: İbrahim UYSAL