Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna mücadele eden gazilerin milletin gönlündeki müstesna yerine dikkat çekti.

Başkan İbrahim Salaş, gaziliğin Türk milleti açısından en şerefli mertebelerden biri olduğunu belirterek, şehit ve gazilerin fedakârlıklarının hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti.

“Gazilerimiz vatanseverliğin yaşayan abideleridir”

Salaş mesajında, Türk milletinin tarih boyunca vatanı ve kutsal değerleri uğruna büyük mücadeleler verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Tarihi savaş meydanlarında kahramanlıklarla geçen bir milletin evlatları olarak, kutsal değerlerimiz adına verilen mücadelemizde, ulaşabileceğimiz en şerefli mertebelerden biri şüphesiz şehitlik ve gaziliktir. Vatanla birlikte alınan emanetlerden birisi de gaza ruhudur.

Yüce dinimizden aldığımız ilhamla milletimizin cesareti birleşmiş ve gaza ruhu bu topraklar üzerinde ölümsüzleşmiştir.

Vatanın her karış toprağında, bayrağını, istiklalini, istikbalini ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.”

“Ölürsem şehit, kalırsam gazi inancı milletimizi güçlü kılmıştır”

Türk milletinin tarih boyunca ortaya koyduğu mücadelelere de mesajında yer veren Salaş, “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışının milletin mücadele azminin önemli unsurlarından biri olduğunu belirtti.

Salaş, mesajında, Türk milletinin Orta Asya’dan Malazgirt’e, İstanbul’un fethinden Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan Kıbrıs’a ve terörle mücadele edilen çeşitli bölgelere kadar vatan savunmasında aynı inançla hareket ettiğini ifade etti.

“Gazilik bütün unvanların önüne geçer”

Gazilik makamının Türk milletinin gönlünde özel bir yere sahip olduğunu vurgulayan Salaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Gazilik Yüce Türk Milletinin gönlünde öyle bir yere sahiptir ki bütün unvanların önüne geçer. Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucusu Gazidir, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazidir. İlk Meclisimiz Gazidir.”

Başkan Salaş, mesajının sonunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri ve ebediyete irtihal eden gazileri rahmet ve minnetle andı.

Salaş, şehit ve gazilerin ailelerinin acılarını paylaştıklarını belirterek, hayatta olan tüm gazilere sağlık ve esenlik diledi ve gazilere saygı ve sevgilerini sundu.