Bugün 30 Ocak 2024 Salı. Nevşehir'de bugün neler yaşandı? Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinde yaşanan gelişmeleri sizler için derledik. İşte Nevşehir ve ilçelerinde sizler için derlediğimiz günün gelişen bazı olaylarından haberleri kısa başlıklarla veriyoruz. 

Nevşehir'den kısa kısa haber turu ! 

Trafikte Yeni Dönem: Araçlarda Karekodlu Plaka Uygulaması Başladı!

Türkiye'de plakalarda karekod uygulaması, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi. Plakalarda yeni döneme girilmesiyle birlikte, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren basımı yapılan tüm tescil plakalarında karekod bulunacak. Yani yeni araç alındığında, alım satım durumunda, kayıp plaka, muayeneden kalan plaka gibi durumlarda karekodlu plaka veriliyor. Bu karekod sayesinde seri numarası, aracın nerede ve ne zaman üretildiği gibi birçok güncel bilgiye daha hızlı erişilebilecek. 

Karekod, plakadaki il kodu ile harflerin arasında yer alacak. 15x15 mm ebadında olan karekod ile birlikte, 12 haneli bir seri numarası da plakalara işlenecek. 

MEVCUT PLAKALAR DEĞİŞECEK Mİ?

Araç sahiplerinin kullanımda olan olan plakalarını değiştirmesi zorunluluğu bulunmuyor. Düzenleme sadece yeni plakalar için geçerli. 

Düzenleme sadece yeni basılan plakalar için geçerli.

Ürgüp Kaymakamı Şehit ve Gazi Ailelerini Ziyaret Etti

Ürgüp Kaymakamı Cüneyt Caner, Şehit Mustafa Özgül’ün ailesi ve Pençe Kilit operasyonunda görev yaparken saldırı sonucu Gazilik unvanı kazanan P. Tğm. Burak Altıncı ve ailesini ziyaret etti. Ziyaretler esnasında şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve  gazi aileleriyle bir süre hasbihal ederek yakından ilgilenen Kaymakamımız Sn Cüneyt Caner, şehit yakınları ve gazilerimizin her zaman yanlarında olduklarını ifade ederek “Şehit ailelerimiz ve gazilerimiz bizim için çok değerlidir. Devletimiz ve milletimiz şehitlerimizin emanetlerine bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sahip çıkmaya devam edecektir.” dedi.

Küçük şeyler belki ama hassasiyet önemli...

Sayın FİB Haber yetkilileri, sizlere sürekli olarak şikayetlerimizi dile getiriyoruz sizlerde yayınlıyorsunuz. Sesimiz olduğunuz için sizlere teşekkür ederiz bu defada bir teşekkür yayınlamanızı talep ediyoruz.
Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Damat İbrahim Paşa kapalı spor salonu karşısı Crown Plaza otoparkı yanında bulunan alanda su birikintisi ve içersinde taşlar olması nedeni ile aracımızı park edemiyorduk. Nevşehir belediyesine durumu bildirmemiz üzerine ertesi gün yapıldığını gördük. Nevşehir Belediye ekiplerine değerli Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Savran'a küçük gibi görülen böylesi bir konuda dahi hassasiyet gösterdikleri için teşekkür ederiz..

Avanos Halk Bankası Şube Müdürlüğüne  Erdinç Ergün Atandı

Ürgüp Halk Bankası Şube Müdürü Erdinç Ergün, Avanos Halk Bankası Şube Müdürlüğüne atandı.

Avanos Halk Bankası Şube Müdürü Muhsin Doğrucan ise Nevşehir Halk Bankası Şube Müdürlüğüne atandı.

KOZAKLI'NIN EĞİTİMİ MASAYA YATIRILDI

Kozaklı ilçe Kaymakamı Yasin Gürkan'ın başkanlığında okul ve şube müdürleri ile İlçe millî eğitim müdürü Ali Aşkar'ın katılımı ile Kozaklı'daki birinci eğitim dönemi masaya yatırıldı.  Okulların ayrı ayrı başarı istatistiklerinin değerlendirildiği toplantıda ikinci dönem yapılacak faaliyetlerde konuşuldu.

Kaymakam Gürkan, gençlerin sınav başarısı kadar ahlakî seviyesinin ve millî şuur sahibi olmasının da mühim olduğunu ifade etti. Kozaklı'da devletine sadık, milletine aşık bir neslin yetişmesini gaye edindiklerini belirten Kaymakamımız, yapılan faaliyetlerden ötürü millî eğitim müdürlüğümüze teşekkür etti.

Nevşehir ve ilçelerinde 5 gün hava nasıl olacak?

Meteoroloji 7.Bölge Müdürlüğü, Nevşehir ve İlçelerinde önümüzdeki 5 gün için ilk hava tahminlerini açıkladı. İşte Hava Durumu...

NEVŞEHİR BELEDİYESPOR'DA YÜZLER GÜLÜYOR

4 Şubat Pazar günü saat 14:00’te Balıkserispor ile deplamanda karşılaşacak olan temsilcimiz Nevşehir Belediyespor takımımız, bu maçın hazırlıklarına başladı.

Türkiye 3. Futbol ligi 4. gruptaki temsilcimiz Nevşehir Belediyespor, hafta sonu Bergama Bld. spor maçını uzatma dakikalarında attığı gollerle elde ettiği galibiyetin moraliyle antrenmaları neşe içerisinde gerçekleşiyor.

Unutmadan:" İyiliğe teşekkür yandaşlık değil, eksiğe eleştiri düşmanlık değildir."

Nevşehir'in Whatsapp Haber Hattı : Çekin, Gönderin, Yayınlayalım : 

Nevşehir’e Gündemin Adresi www.fibhaber.com Nevşehir'de gördüğünüz olayların haber yapılmasını istiyorsanız haberin fotoğrafı çekin bize 0 532 384 48 50 whattsapp numarasından atın yayınlayalım.