Nevşehir'de dilenciliği meslek haline getiren Suriyelilerin sayıları her gecen gün artıyor. Özellikle kent merkezinin farklı noktalarında trafik lambalarında duran araçlardan para dilenen Suriyeli çocuklar, trafikte canlarını tehlikeye atıyor.

Ülkelerinde gerçekleşen iç savaş nedeniyle vatanını terk eden ve Türkiye’ye sığınan Suriyeli göçmen aileler yaşam mücadelesi verirken, bu ailelerin daha yaşları çok küçük olan çocukları da Nevşehir'in neredeyse tüm ışıklarını mesken edinmiş durumda.
 
Suriyeli çocukların canları tehlikede ...

Son yıllarda hızla yerli dilencilerin yerini alan Suriyeliler iş kolu haline getirdikleri dilenciliği meslek edinerek mesai usulü çalışmaya başladılar. Dilenciler kaldırımları, cami önlerini ve alışveriş merkezi, lambalı kavşaklar gibi alanları adeta kendilerine mesken tuttu.

Tüm Türkiyede olduğu gibi , Nevşehir'de de Suriyeli göçmenlerin bir çoğu dilencilik yaparak geçimini sağlıyor. Suriyeli çocuklara, Nevşehir'in hemen hemen her yerinde dilencilik yaparken rastlamak mümkün. Özellikle trafik lambalarında duran araçlara yanaşan çocukların hayatlarını tehlikeye atarak dilenmesi gözlerden kaçmıyor.

Nevşehir 2000 Evler, Göre yolu , meteris ve Atatürk Bulvarı başta olmak üzere her 50 metrede bir kucaklarında küçük çocuklarla dilenen Suriyelileri görmek mümkün. Suriyeli çocukların ışıklı kavşaklarda duran araçlardan para toplamaları hem kendi canlarını hemde sürücüler için büyük tehlike arz ediyor.
​Araçların önüne atlayarak para isteyen Suriyeli çocuklardan rahatsız olan Nevşehirli vatandaşlar ise yetkililerden bu duruma bir önlem almasını istiyor. 
 
Nevşehir meteris Kavşağında objektiflere yansıyan bu resimde küçük bir kız çocuğu , yanlarındaki iki erkek çocuk ile beraber ışıkta duran araçlardan para istiyorlar. Bazı çocuklar FİB Haber Objektiflerinden kaçarken bazıları ise çareyi yüzlerini kapamakta buluyor. Zaman zaman koşarak araçların yanına giden çocuklar, büyük bir tehlikeye de yol açıyor.
 
Çevrede hiçbir polisin bulunmadığı kavşaklarda dilenen çocuklar, trafiği tehlikeye soktukları gibi kendi canlarını da tehlikeye atıyorlar. 

Kavşakta dilenen Suriyeli çocuklar için kaza geliyorum diyor. 

Nevşehir'de yaşam mücadelesi vermek için anayol kenarlarında dilenen Suriyeli mülteci çocuklar tehlikenin farkında olmadan hızlı hızlı geçen araçlara aldırış etmeden yaşam mücadelesi veriyor. Sürücülerin kimi çocuklara para verirken kimisi de tepki gösteriyor. Hükümet olarak gerekli bütün yardımların yapıldığını dile getiren sürücülerden bazıları, “Türkiye Cumhuriyeti olarak gerek halk gerekse hükümet olarak bütün yardımları zaten yapıyoruz. Ama yinede bu çocuklar dilenmeye devam ediyorlar. Çünkü alışkanlık haline getirdiler. Gerek Nevşehir Belediyesi gerekse sivil toplum kuruluşları olarak bütün gerekli yardımların yapıldığını biliyoruz. Bu çocukların dilenmesi için bir sebep yok yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulması gerekiyor. 


Yetkilileri bu konuda uyarıyoruz.

İşte yol kenarından geçen araçlardan para isteyen Suriyeli mülteci çocuklar hem korkuttu hem hüzünlendirdi...