Nevşehir Belediyesi, kent genelinde yürüttüğü kentsel dönüşüm ve modern şehircilik çalışmaları kapsamında Adliye Arkası Kentsel Dönüşüm Projesi için önemli bir adım atıyor.
İbrahimpaşa Mahallesi ile 20 Temmuz Mahallesi’nin bir bölümünü kapsayan revize Kentsel Dönüşüm Projesi, düzenlenecek bilgilendirme toplantısıyla hak sahiplerine tüm detaylarıyla anlatılacak.
Başkan Rasim Arı: “Nevşehir’de dönüşüm zamanı”
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, vatandaşları bilgilendirme toplantısına davet ederek, “Nevşehir’de dönüşüm zamanı! Adliye Arkası Kentsel Dönüşüm Projemizi tüm detaylarıyla konuşmak, sürece dair merak edilenleri anlatmak ve hemşehrilerimizin sorularını doğrudan yanıtlamak için bir araya geliyoruz. Bu dönüşümü birlikte konuşacak, Nevşehir’in geleceğini birlikte şekillendireceğiz.” ifadelerini kullandı.
Hak sahipleriyle bir araya gelinecek
Proje kapsamında düzenlenecek tanıtım ve bilgilendirme toplantısı, 13 Ağustos 2026 Perşembe günü saat 17.30’da Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
Toplantıda projenin mevcut durumu, uygulama esasları ve dönüşüm sürecinin işleyişi hakkında kapsamlı bilgilendirme yapılacak.
İbrahimpaşa Mahallesi ve 20 Temmuz Mahallesi’ndeki hak sahipleri; Belediye Başkanı Rasim Arı, ilgili belediye müdürlükleri, belediye yetkilileri ve proje mimarlarıyla bir araya gelerek merak ettikleri konular hakkında doğrudan bilgi alma fırsatı bulacak.
Projenin detayları anlatılacak
Bilgilendirme toplantısında hak sahiplerine projenin mimari detayları, görselleri, hak ediş süreçleri ve dönüşüm takvimi hakkında sunum yapılacak.
Yetkililer ayrıca mülkiyet durumları, konutların teslim süreleri ve süreç kapsamında sağlanabilecek destekler konusunda vatandaşların sorularını yanıtlayacak.
Vatandaşların görüş ve taleplerinin de alınacağı toplantıyla, kentsel dönüşüm sürecinin şeffaflık ve uzlaşı ilkeleri doğrultusunda yürütülmesi hedefleniyor.
“Amaç sadece binaları yenilemek değil”
Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kentsel dönüşümün yalnızca mevcut yapıların yenilenmesi olarak değerlendirilmediği vurgulandı.
Proje ile depreme dayanıklı, güvenli, modern ve sosyal donatı alanlarıyla zenginleştirilmiş yaşam alanlarının oluşturulması, aynı zamanda mahalle kültürünün korunması hedefleniyor.
Nevşehir Belediyesi, İbrahimpaşa Mahallesi ve 20 Temmuz Mahallesi’nde yaşayan tüm hak sahiplerini 13 Ağustos’ta gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısına davet etti.





