Son yıllarda kazaların çokça yaşandığı Nevşehir Sümer Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki dört yol kavşağına mahalle sakinleri ve sürücüler trafik lambası konulmasını istiyor.

"Başka canlar yanmasın"

Nevşehir'de son günlerde ölüm kavşağı olarak anılan Sümer Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki dört yol kavşağı, sıkça trajik kazalara sahne olması nedeniyle halk arasında bu adı almış durumda.

Nevşehir'de sık sık kazaların yaşandığını belirten esnaf ve mahalle sakinleri, yetkililerden buraya trafik sinyalizasyon sisteminin kurulmasını istiyor.

Mahalle sakini vatandaşlar yetkililere seslenerek bu kavşak için tedbir alınmasını talep etti.

Son olarak, geçtiğimiz günlerde de bir yayanın hayatını kaybettiği kavşakta araçların çok hızlı seyrettiğini dile getiren vatandaşlar FİB Haber Merkezine yaptıkları açıklamalarında;  "Sanayi ışıklarından kalkan araçlar saat kulesine kadar son gaz basıyolar. Maalesef yaya geçitlerinde durma yok. Bu yüzden burada şimdiye kadar ölümlü ve yaralanmalı çok sayıda kaza yaşandı. Biz mahalle sakinleri olarak, yetkililerimizden Karabacak çeşmesi önündeki bu dört yol kavşağına çok acil trafik ışıkları istiyoruz." dediler.

Editör: Fikret Capacı