Nevşehir'de duyarlı bir vatandaşımız yolda bulduğu 4 bin lirayı, FİB Haber Merkezinin yardımıyla sahibine teslim ederek, “insanlık ölmemiş” dedirtti.

Nevşehir'de insanlık ölmemiş dedirten bir olay daha...!

Nevşehir'de bugün insanlığın ölmediğini gösteren, adeta ders gibi bir olay yaşandı.

Nevşehir'de bir vatandaşımız dün akşam saat:19.00 sularında Nejdet Ersan Parkı ATM'ler önü ile Emniyet Müdürlüğü arasında 4 Bin Lirasını düşürdü. Düşürdüğü paranın bulunması için FİB Haber Merkezine ait www.fibhaber.com WhatsApp ihbar hattına arayarak yardım istedi. 

Haberimizin yayınlanmasından sadece yarım saat sonra kendisine ulaşan duyarlı vatandaşımız Murat Adıyaman yolda bulduğu 4 bin lirayı sahibine teslim etti.

Haberimiz ses getirdi ...

Haberimiz sonrası yaşanan telefon trafiğinin ardından bulduğu parayı sahibine teslim eden Murat Adıyaman; "Dün akşam ATM'ler önünde 4 bin TL buldum. Etrafta kimse olmadığını görünce kendimi yerine koydum kimbilir her yerde yana yana parasını arıyordur diye çok üzüldüm. Sonra parayı karakola mı götürsem zabıtayamı teslim etsem, sahibine acaba nasıl ulaşabilirim diye düşünürken FİB Haber'de yapılan paylaşımı gördüm. Sonra hemen belirtilen telefonla irtibat kurdum. FİB Haber vesilesi ile şimdi sahibine ulaşıp parasını teslim ettiğim için vicdanen çok rahatım. İnsanın üzerinde büyük yük oluyor. Ağır bir sorumluluk..." ifadelerini kullandı. 

"Allah razı olsun! İnsanlık Ölmemiş! "

Bababasına ait maaşı olduğu öğrenilen parayı teslim alan Şahan Eraslan Murat Adıyaman ise, "Öncelikle Murat Adıyaman beye size ve FİB Haber'e teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun. Sizin gibiler kaldı mı daha... Böyle insanların olduğunu görünce, topluma karşı ümitlerim artıyor" ifadelerini kullandı.

Örnek davranışı için yüreği güzel Nevşehirli Murat Adıyaman'a teşekkür ediyoruz.

Editör: Fikret Capacı