8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü dolayısıyla Nevşehir’de fizyoterapistlerin mesleki dayanışmasını güçlendirmek ve günün anlamına dikkat çekmek amacıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Her yıl 8 Eylül’de kutlanan Dünya Fizyoterapistler Günü kapsamında Türkiye Fizyoterapistler Derneği (TFD) Nevşehir İl Temsilciliği tarafından kentte çeşitli programlar düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında, Kapadokya Üniversitesi Rektörü ile Nevşehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü makamlarında ziyaret edildi. Gerçekleştirilen görüşmelerde fizyoterapi mesleğinin önemi, rehabilitasyon hizmetlerinin geliştirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaretlerde fizyoterapistlerin bireylerin bağımsızlığının desteklenmesi, hareket kabiliyetlerinin artırılması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesindeki önemli rolüne dikkat çekildi. Fizyoterapinin sağlık ve sosyal hizmetler alanına sunduğu katkıların yanı sıra farklı kurumlarla gerçekleştirilebilecek ortak çalışmalar da ele alındı.

Fizyoterapistler yemekte bir araya geldi

Günün akşamında ise Nevşehir’de görev yapan fizyoterapistler, Ortahisar La Reina Restaurant’ta düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Meslektaşlar arasında birlik, beraberlik ve dayanışmanın pekiştirildiği gecede, fizyoterapistler keyifli sohbetler eşliğinde Dünya Fizyoterapistler Günü’nü kutladı.

Etkinlikler, fizyoterapistlerin sağlık, hareket ve yaşam kalitesinin artırılmasında üstlendiği önemli role dikkat çekilmesinin yanı sıra mesleki dayanışmanın güçlendirilmesine de katkı sağladı.

TFD Nevşehir İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, başta Nevşehir’de görev yapan fizyoterapistler olmak üzere tüm fizyoterapistlerin Dünya Fizyoterapistler Günü kutlanarak sağlık, başarı ve meslek hayatlarında güzel yıllar temennisinde bulunuldu.

Emre Çalışkan: “Mesleğimizin hak ettiği değeri görmesi için gayret etmeye devam edeceğiz”

Öte yandan AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan da 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kendisinin de fizyoterapistlik mesleğinin mensubu olduğunu belirten Çalışkan, insanların yeniden hareket edebilmesine ve bağımsız bir yaşam sürmesine katkı sağlamanın mesleğin en değerli yönlerinden biri olduğunu ifade etti.

Çalışkan mesajında, bir hastanın yeniden günlük yaşamına bağımsız şekilde dönebilmesine şahit olmanın ve hastaların mutluluğunu görmenin, fizyoterapistlerin verdiği emeğin en güzel karşılığı olduğunu vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde fizyoterapistlik mesleğinin ilk temsilcisi olmaktan duyduğu gurura da değinen Çalışkan, mesleğin hak ettiği değeri görmesi, fizyoterapistlerin çalışma şartlarının ve özlük haklarının güçlendirilmesi ve fizyoterapi hizmetlerinin daha ileri bir noktaya taşınması için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Çalışkan, mesajının sonunda tüm meslektaşlarının 8 Eylül Dünya Fizyoterapistler Günü’nü kutlayarak, özverili çalışmalarında başarılar diledi.