Kapadokya bölgesinin eski yerleşim izlerini taşıyan yöreye özgün taşları maalesef bilinçsiz insanların tehditi altında. Yeni yapılacak ticari yapıların iç ve dış dekorasyonlarında kullanılan bu taş avcılarının bu seferki adresleri Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa köyü oldu.

Gözü dönmüş hırsızlar, tarihi yağmalama adına bölgede gördükleri eski yapıları kendilerine hedef alıyorlar. Sırf ticari amaçlı işletmelerinde kullanabilmek için bu taşları almak adına tarihi yapılarada zarar vermekten çekinmiyorlar.

İbrahimpaşa muhtarlığından yapılan açıklamada; "Köyümüze ait olan tavşanlı yolundaki damımızı dün gece kimlikleri belli olmayan şahıslar tarafından damımızın duvarlarını yıkıp çalmaya kalkmışlar, ama becerememişler. Jandarmaya haber verildi. Olay yerinde incelemeler yapılmıştır. İzlerde alındı ve şu an Jandarma takibindedir. Bilen duyan olursa Muhtarlığımıza ve Jandarmaya haber verebilirsiniz." dedi.

Şimdi Jandarma bu taş hırsızlarını heryerde arıyor. Sizde çevrenizde tarihi yapılara zarar vererek yağmalayan bu taş hırsızlarını gördüğünüzde mutlaka en yakın güvenlik güçlerine haber veriniz.