Kızılay Nevşehir İl Merkezi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ortaöğretim kurumunda öğrenim gören öğrencilere yardım sağlanmasına yönelik iş birliği usul ve esaslarını içeren protokol imzalandı.

Nevşehir'de ortaöğretim kurumunda öğrenim gören öğrencilere yardım sağlanması amacıyla Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılay arasında düzenlenen protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek katıldı.

İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Türk Kızılay’ının ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanlara yardım elini uzatan ülkenin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu belirtti. Türk Kızılay’ın önemli bir misyon üstlendiğini de söyleyen Yazıcı, “Bugüne kadar yüz binlerce aileye yardım ulaştıran Kızılay, milletimizin yardımlaşma ve dayanışma gücünü harekete geçirerek, insani değerlerin güçlenmesine, toplumlar arasında barış ve dostluk köprülerinin kurulmasına önemli katkı sağlamaktadır. İmzalanan bu protokolle ortaöğretim kurumunda öğrenim gören öğrencilerimize yardım sağlanmasını hedefliyoruz. Destekleri için Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek ve yönetim kuruluna teşekkür ederiz.” dedi.

Bugün gerçekleştirilen işbirliği protokolü çerçevesinde ilimiz ortaöğretimde öğrenim gören öğrencilere ihtiyaçlarını karşılamak üzere 225 adet alışveriş çeki teslim edildiğini ifade eden Nevşehir İl Merkez Başkanı Ercan Civelek'te, İlçe belde ve köylerimizde öğrenim gören öğrencilerimize hijyen setleri ve giyim yardımı yapılacağına ilişkin projeleri olduğunu iletti.

Editör: Fikret Capacı