Nevşehir İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında kent genelindeki köylerde içme suyu, kanalizasyon ve drenaj çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Çalışmalar kapsamında toplam 33 içme suyu arızası giderilirken, kilometrelerce kanal ve içme suyu hattında çalışma gerçekleştirildi.

Nevşehir İl Özel İdaresi, merkeze ve ilçelere bağlı köylerde vatandaşların daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna ulaşabilmesi ile altyapı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla saha çalışmalarına devam ediyor.

İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerince 31 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında çok sayıda köyde içme suyu ve kanalizasyon hatları yenilendi, arızalar giderildi ve yeni altyapı hatları döşendi.

Çardak Köyü’nde Altyapı Çalışmaları Yoğunlaştı

Merkeze bağlı Çardak Köyü’nde yürütülen çalışmalar kapsamında patates depolarında 3 adet foseptik çekimi gerçekleştirildi.

Köyde ayrıca 1.580 metre ilave kanal döşenirken çalışmaların devam ettiği bildirildi. Bunun yanı sıra 900 metre tesisat yenilenerek abone bağlantıları tazelendi.

Çardak Köyü’nde gerçekleştirilen bir diğer çalışmada ise 500 metre ilave kanal döşendi. Yol geçişleri tamamlanırken yaklaşık 30 hanenin kanalizasyon bağlantısı yapılarak vatandaşların kullanımına sunuldu.

Köyde ayrıca 1.030 metre içme suyu hattı yenilenerek abone bağlantıları tamamlandı.

İlçelere Bağlı Köylerde de Çalışmalar Sürüyor

Altyapı çalışmaları yalnızca merkez köyleriyle sınırlı kalmadı. İlçelere bağlı köylerde de ekipler tarafından farklı alanlarda çalışmalar gerçekleştirildi.

Hacıbektaş ilçesine bağlı Büyükkayı Köyü’nde 380 metre ilave kanal döşenirken çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Avanos ilçesine bağlı Mahmat Köyü’nde drenaj çalışmaları sürdürülürken, Acıgöl ilçesine bağlı Yuva Köyü’nde 5 adet içme suyu arızası giderildi.

Derinkuyu ilçesine bağlı Çakıllı Köyü’nde ise 32 adet foseptik çekimi gerçekleştirildi. Hacıbektaş’ın Aşağıbarak Köyü’nde kanalizasyon arızası giderilirken, Acıgöl ilçesinde de 1 içme suyu arızası giderildi ve 1 foseptik çekimi yapıldı.

Ürgüp Köylerinde İçme Suyu ve Hat Çalışmaları

Ürgüp ilçesine bağlı köylerde de altyapı çalışmalarına devam edildi.

Demirtaş Köyü’nde 2 adet içme suyu arızası giderilirken, İbrahim Paşa Köyü’nde keşif çalışması gerçekleştirildi.

Mazi Köyü’nde hat tadilatı tamamlanırken, Ulaş Köyü’nde içme suyu arızaları giderildi.

Öte yandan merkez ve ilçelere bağlı köylerde toplam 33 adet içme suyu arızasının giderildiği bildirildi.

Hedef: Sağlıklı ve Kesintisiz Altyapı Hizmeti

Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalarla köylerde yaşayan vatandaşların içme suyuna daha sağlıklı ve kesintisiz şekilde ulaşabilmesi, kanalizasyon ve diğer altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi hedefleniyor.

İl Özel İdaresi ekiplerinin, vatandaşlardan gelen talepler ve tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda kent genelindeki köylerde içme suyu, kanalizasyon, drenaj ve altyapı çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.

Yürütülen çalışmalarla birlikte kırsal yerleşimlerde yaşam kalitesinin artırılması ve altyapı hizmetlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi amaçlanıyor.