Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesinde aç kalan kurtlar saldırdığı köpeği telef etti, geriye sadece deri ve tasması kaldı.

Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Kaymaklı beldesi Mazı köyü çevresinde aç kalan kurtlar, bir köpeğe saldırarak parçalayarak yedi. Saldırı sonucu köpek telef olurken, geriye sadece deri ve tasması kaldı.

Kurtlar Aç Kalmıştı

Edinilen bilgilere göre, bölgedeki aç kurtlar, köpeği aralarına alarak parçaladı ve telef etti. Köpeğin parçalanmış hali, sadece derisi ve bel kemiğinin kalması ile ortaya çıktı. Olayın fotoğraflarını çeken vatandaş Mehmet Aydın, yaşananları FİB Haber Merkezi ile paylaştı.

Vatandaşlardan Uyarı

Mehmet Aydın, açıklamasında özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara seslenerek şunları söyledi:
"Kaymaklı’da aç kalan kurtlar tarafından saldırıya uğrayan köpek telef edildi. Köpekten geriye kalanı görünce çok şaşırdık. Mevsim itibarıyla yaban hayvanları aç kaldığında tehlikeli oluyor. Özellikle koyun üreticilerimizin dikkatli olmasını öneriyorum. Ahırların kapılarını açık bırakmayın ve tedbirlerinizi alın."

Yetkililerden Tedbir Hatırlatması

Bölgede yaşayan hayvancılık yapan vatandaşlar, kurt saldırılarına karşı uyarılırken, yetkililer de özellikle kış ve erken bahar aylarında yaban hayvanlarının aç kalmasıyla benzer olayların yaşanabileceğini hatırlatıyor. Ahır ve hayvan barınaklarının güvenliğinin artırılması, gece bekçiliği veya koruma önlemlerinin alınması tavsiye ediliyor.

Nevşehir’in kırsal kesimlerinde yaban hayvanlarının saldırısı, hem evcil hayvanlar hem de küçükbaş hayvanlar için ciddi bir tehdit oluşturmaya devam ediyor.