Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Nevşehir Şubesi ve MGV Nevşehir şubesi tarafından, Mekke'nin Fethinin 1393'üncü yıl dönümünü münasebetiyle program düzenlendi.

Hz Muhammed Mustafa (s.a.v) Efendimizin bizâtihi kendi komutasındaki onbin kişiyi aşkın sahabinin yer aldığı ve Osmanlının gerileme dönemine kadar devam edecek olan islam taarruz zaferlerinin ilki olan bu kutlu olay ,anmaktan öte anlamak gayesi, kutlamaktan çok hissetmek ve bugüne taşımak murâdı ile Damat İbrahim Paşa diyârı Nevşehir’de, ilahiyatçı Abdullah ÇALIŞKAN’ın konuşmacı olarak yer aldığı program şanına yakışır bir şekilde kutlandı.

Proğramda geçtiğimiz günlerde ülkemizin dört bir yanından da ebediyete uğurladığımız aziz şehitlerimizin ve müslüman coğrafyalarda siyonizmin saldırılarında hayatını kaybeden müslüman kardeşlerimiz anısına Kuran-ı Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi.

Mekke'nin fethinin 1393'üncü yılı dolayısıyla Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programa Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Geceye katılan Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran burada yaptığı konuşmasında, "İslamiyet' in kutlu beldesi Mekke'nin Fetih yıl dönümünü siz değerli hemşerilerimizle birlikte kutlamaktan büyük onur duydum hepinizden Allah razı olsun. Yeryüzünün en kutsal mekanı Mekke'nin Fethi mübarek olsun" dedi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan AGD Nevşehir Şube Başkanı Zafer Özdemir, Mekke fethinin önemine vurgu yaptı.

Özdemir, "Mekke bizim için imanın ve birliğin simgesidir. Kudüs bizim için sadece coğrafik bir mekan değil, aynı zamanda kalplerimize taşıdığımız en kutsal değerimizdir. Mekke'de olduğu gibi Kudüs'te de sevgili Peygamber efendimizin secde izleri vardır. Ama maalesef bu kutsal topraklar, şuan siyonist işgali altındadır. Bütün Müslümanların birinci gündem maddesi bu topraklarımızı siyonist işgalden kurtarmaktır." dedi.

Özdemir; "75 yıldır ve son 3 aydır 8 milyar insalığın, 2 milyar müslüman aleminin ve 60 islam ülkesinin gözlerinin önünde siyonist israil Filistin'li kardeşlerimize soykırım uygulamaktadır. Allah’ın izniyle yakın bir zamanda tüm insanlığın belası olan siyonist illetinden fetih ruhuyla kurtulacağız. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’mızın mahsun yüzü yeniden gülecek ve yağız bir delikanlı gibi dimdik ayağa kalkacaktır!" dedi.

Ardından  ilahiyatçı Abdullah Çalışkan günün önemine dair paylaşımlarda bulunarak güzel sohbetleriyle adeta katılımcıların kalplerine hitâp etti...

Başkan Savran, konuşmasının ardından Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Proğram sonunda Siyeri Neb-i ödül töreni ile sona erdi. 

Editör: Fikret Capacı