31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlere geri sayım sürerken Nevşehirli vatandaşlar sosyal medya platformlarında ki sahte hesaplar, botlar ve trollerden bıktı. Nevşehir'de troll hesaplar algı pompalamaya devam ediyor. İddialara göre, Nevşehir'de sahte ve troll hesaplarla algı operasyonu yapılıyor.

Edinilen bilgilere göre, Mahalli idareler seçimleri için adaylık başvurularının açıklanması ile künyesi profili ile örtüşmeyen, farklı isimli, bir çok sahte sosyal medya hesaplarının sıklıkla Nevşehir'de yıpratma, algı provokasyonu için kullanıldığı biliniyor.

Bu sahte ve trol sosyal medya hesaplarının belediye başkanlığı hayali olan siyasilerin yakınları tarafından kurulup psikolojik harekat ve algı kampanyaları yürüten, kimlik ve künyelerini gizleyen hesapların kim yada hangi siyasetçi tarafından yönetildiği ise çok merak ediliyor.

Nevşehir'de seçim döneminde hızla artan sahte sosyal medya hesapları bu yolla toplum mühendisliği yapıyor.

Bazı siyasilerin ve adaylarının seçim sürecinde kentte sosyal medyanın kamuoyu oluşturma ve gündem belirleme rolünün arttığını bildiği için sahte sosyal medya hesapları kurdurarak kamuoyunda kendilerine rakip gördükleri başkan adaylarını yıpratmak istiyor.

Özellikle bugünlerde seçim sürecini etkileyebilmek adına oluşturulan içeriklerin sayısı her geçen gün artıyor.

Fakat gözden kaçırılan bir konu var ki, seçmen artık bu konuda bilinçli ve sahte sosyal medya hesabı açmanın hukuki sonuçları var. 

Nevşehirli seçmenler tepkili: "Bu şehri germeye kimsenin hakkı yok!"

Konuya ilişkin şikayetlerini dile getiren Nevşehirli vatandaşlar, sahte hesaplarla kişiler hakkında iftiralar, yalan yanlış algı oluşturma çabaları; ne inanci değerlere, nede insani değerlere asla yakışmıyor. Hakaretler argo kelimeler saygısızca yapılan yorumlar karşısında nefret söylemleri seçim sürecini germek insanları ötekileştirmek ve biribirine düşürmekten başka bir işe yaramıyor. Yetkilileri göreve davet ediyoruz: Yalan, yanlış, iftira, hakaret içeren sahte hesaplarla yorum yaparak algı oluşturan  hesaplar ifşa edilsin."

Sipariş yorumlar istemiyoruz! Temiz siyaset istiyoruz ...

Bir başka vatandaşımız da; "Seçimlere troller mi oy kullanacak? Lütfen biz seçmenleri bilmez, anlamaz saf sanmayın, sakın küçük görmeyin. Seçim günü bu tür sosyal medya manipülasyonlarına sarılanlara en güzel cevamızı sandıkta vereceğiz. Seçimlerde dürüstlükten bahsedip bu tür eğilimlerde bulunanlar daha işe başlarken böyle bir yola başvuruyorsa yarın seçildiğinde neler yapmaz ki, bunlardan herşeyi bekleriz. Biz bu şehrin huzurunu bozmak isteyenlere asla prim vermeyeceğiz... Biz seçmenler olarak adaylardan isteğimiz çıkıp projelerini anlatsınlar. İnandırıcılıkları kadar toplumda karşılık görsünler" şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar.

Gerçek kimliklerini saklayarak sahte face hesap kullananlar ve siyaseti kirletenler bunun hukuki sonuçlarına katlanmak zorundalar. Zira artık, "Sahte sosyal medya hesapları üzerinden hakaret eden ya da aşağılayıcı paylaşımlarda bulunanlar şikayet üzerine tespit edilebiliyor."

Özellikle bir konunun altını çizmek istiyoruz; Nevşehir Anadolunun kadim kentlerinden küçük şirin cennet bir şehir. Herkes birbiriyle eş dost akraba, herkes birbirini tanır. Bu kirli oyunlarla yol almak isteyenler insanları kutuplaştırarak birbirlerine düşürerek, Allah korusun yarın olası doğacak istenmeyen bir olayında müsebbibi olacağını unutmasınlar. Herkes demokrasinin gereği hak hukuk adelet ölçüsünde hakkaniyetle çalışmalarını yürütsünler.

Son olarak Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun bir sözünü hatırlatmakta fayda görüyoruz; Muhsin Başkan’ın ifadesiyle; Yarın seçim biter, birbirimizin yüzüne bakarız. Kavgaya gerek yok, ayrışmaya gerek yok. Yüz yüze bakacak sözler söylemek lazım. Siyasiler gider, siz birbirinizle kalırsınız. Siyasilere bakarak yol almayın. Komşuluğunuzu, hukukunuzu bitirmeyin...."

Sonuçta kazananın NEVŞEHİR'imiz olacağı bir seçim diliyor, tüm adaylara başarılar diliyoruz.