Nevşehir'de, "sazan sarmalı" olarak bilinen yöntemle dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen şüpheliler, Dolandırıcılık ve hırsızlık büro amirliğince yapılan eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de "Sazan Sarmalı" yönetimiyle dolandırıcılık yaptığı öğrenilen 8 kişiden operasyonla yakalanarak gözaltına alınan 5 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden birinin ceza evinde olduğu öğrenilirken diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürüttükleri çalışmada, kiraladıkları lüks dairelerde kurdukları sistemle araç satışı yapmak isteyenlerin ilanlarını internet sitelerinden kopyalayarak sahte ilan verdikleri, alıcı ve satıcıyı noterde buluşturduktan sonra satış bedelinin kendi hesaplarına gönderilmesini sağladıkları ve vatandaşları "sazan sarmalı" olarak bilinen yöntemle dolandırdıklarını belirledi.

Nevşehir'de “Sazan sarmalı” yöntemiyle üç vatandaşımızı 1 milyon TL'ye yakın dolandırdıkları öne sürülen 5 kişiyi yakalarken, şüpheliler bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildiler.