Nevşehir’de silajlık mısır hasadı başladı. Hasat etkinliği, İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş’in katılımıyla Sulusaray Kasabası’nda gerçekleştirildi.
Hasat alanında üreticilerle bir araya gelen İl Müdürü Memiş, üretim süreci, verimlilik ve yem bitkisi üretiminin hayvancılıktaki önemi üzerine üreticilerle bilgi alışverişinde bulundu.
İl Müdürü Özgür Memiş, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Nevşehir genelinde hayvancılığın en büyük girdi maliyetini oluşturan kaba yemin, hayvancılık işletmeleri tarafından üretilmesi, maliyetlerin düşürülmesi açısından büyük önem taşımaktadır. İl Müdürlüğümüz tarafından yem bitkileri üretimi ve bu yöndeki çalışmalar desteklenmeye devam etmektedir.”
Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, çiftçilerin yem bitkisi üretimini artırmak ve bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla eğitim, danışmanlık ve proje bazlı destek çalışmalarını sürdürüyor.