Nevşehir Valisi Hüseyin Kök başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim görebilmeleri için okul ve çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleri değerlendirildi.

Nevşehir’de 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde öğrencilerin güvenliğine yönelik hazırlıklar kapsamında önemli bir toplantı gerçekleştirildi.

Nevşehir Valisi Hüseyin Kök başkanlığında, ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Güvenliği ve İl Yürütme Kurulu Toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlendi.

Toplantıda, yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamında öğrenim görmelerini sağlamak amacıyla yürütülecek çalışmalar kapsamlı şekilde ele alındı.

OKUL VE ÇEVRELERİNDE ALINACAK TEDBİRLER GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantının ana gündem maddesini, eğitim-öğretim yılı boyunca okul ve çevrelerinde alınacak güvenlik tedbirleri oluşturdu.

Öğrencilerin eğitim süreçlerini herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadan sürdürebilmeleri amacıyla uygulanacak çalışmalar değerlendirilirken, ilgili kurumların görev ve sorumlulukları ile kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik konular da görüşüldü.

Yeni eğitim döneminde hayata geçirilecek uygulamalar ve güvenlik tedbirlerinin etkin şekilde yürütülmesi için kurumlar arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜVENLİĞİ ORTAK SORUMLULUĞUMUZ”

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Vali Hüseyin Kök, öğrencilerin güvenliğinin sağlanmasının yalnızca tek bir kurumun değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Vali Kök, öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim görebilmeleri için aileler, kamu kurumları, yerel yönetimler ve toplumun tüm kesimleriyle iş birliği ve koordinasyon içerisinde hareket edilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

Bu kapsamda eğitim kurumlarının güvenliğinin artırılması, okul çevrelerinde gerekli tedbirlerin alınması ve ilgili kurumların koordineli şekilde çalışmalarını sürdürmesi hedefleniyor.

YENİ EĞİTİM DÖNEMİ İÇİN HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Nevşehir’de yeni eğitim-öğretim yılının öğrenciler açısından güvenli ve huzurlu şekilde başlaması amacıyla kurumların hazırlıkları devam ederken, okul güvenliğine yönelik çalışmaların eğitim yılı boyunca da sürdürüleceği belirtildi.

Gerçekleştirilen toplantıyla birlikte 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde öğrencilerin güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülecek çalışmaların koordinasyonu ve uygulanacak tedbirler bir kez daha gözden geçirildi.

Toplantı, ilgili kurum müdürlerinin değerlendirmeleri ve yapılacak çalışmaların ele alınmasının ardından sona erdi.