Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Çat Kasabası Kulaklı yolu üzerinde ki bağ evlerinin bulunduğu alana sorumsuz kişilerce atılan çöpler, duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.

FİB Haber WhatsApp ihbar hattı ile bizimle iletişime geçen bir vatandaşımız; "Burası Çat mevki kulaklı yolu... 30-40 metre aralıklarla çöp konteynırları olmasına rağmen çöplerini gelişigüzel bırakıyolar. İnsan ve çevre sağlığını tehdit eden bu görüntüler bizim insanımıza asla yakışmıyor. Bizim yetkililerden isteğimiz çevreye ve doğaya zarar verenler tespit edilip mutlaka cezalandırılmalı” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Nevşehirlilerin hafta sonlarını geçirmek için tercih ettikleri Çat Kasabası Kulaklı yolu üzerinde ki bağ evlerinin bulunduğu alana kendi bilmez kişi veya kişilerce etrafa atılan çöpler, vatandaşları rahatsız ediyor. Her tarafa Çat Belediye Başkanlığı’nca konulan çöp konteynerlerine rağmen çöplerin gelişi güzel atılması içinden çıkılmaz bir hal aldı. 

Bağevlerinde aileleri ile birlikte hafta sonlarını geçirmek isteyen vatandaşlar, herkesi duyarlı olmaya davet etti. Buraya gelenlerin çöplerini gelişi güzel atmamalarını isteyen vatandaşlar, “Burada her tarafta çöp konteynere var. Ama maalesef kendini bilmez üç-beş kişi, çöpleri etrafa atarak çevreyi kirletiyor. Oysa çöpleri poşetlere doldurarak konteynerin içerine bıraksalar bu kadar kötü olmayacak. Biz herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dediler. 

Çat kasabası kulaklı bölgesinde bulunan alanlara gelişi güzel atılan çöpler rüzgarında etkisiyle etrafa dağılıyor. Çat Belediyesi çalışanlarının çöpleri toplaması ise zor oluyor. Çevre dostu duyarlı vatandaşlarımız ve Belediye yetkilileri vatandaşlardan duyarlı olmalarını bekliyor.