2026-2027 sezonunda TFF Gelişim (Akademi) Ligleri’nde U16 ve U17 kategorilerinde mücadele edecek Nevşehirgücü ile Ürgüpspor, yeni sezon öncesi hazırlık maçlarında karşı karşıya geldi.
Ürgüpspor’un sahasında oynanan U16 ve U17 karşılaşmalarında iki kulübün genç futbolcuları mücadele ederken, müsabakalar dostluk, kardeşlik ve fair-play içerisinde tamamlandı.
Yeni sezonda Nevşehir’i TFF Gelişim Ligleri’nde temsil edecek iki ekip açısından önemli bir prova niteliği taşıyan karşılaşmalarda teknik heyetler, oyuncularının son durumlarını görme ve lig öncesinde eksiklerini değerlendirme fırsatı buldu.
“En büyük kazancımız çocuklarımız olacak”
Karşılaşmaların ardından Nevşehirgücü ve Ürgüpspor antrenörleri ortak değerlendirmede bulunarak, yeni sezonda şehri ve Ürgüp’ü Gelişim Ligleri’nde temsil edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Antrenörler, genç futbolcuların kendi şehirlerinde gelişim gösterebilecekleri ve resmi müsabakalarda kendilerini kanıtlama fırsatı bulabilecekleri bir ortam oluşturmanın öncelikleri olduğunu belirterek şu değerlendirmede bulundu:
“2026-2027 sezonunda Nevşehir’imizi ve Ürgüp’ümüzü TFF Gelişim Ligleri’nde temsil edecek olmanın mutluluğunu ve sorumluluğunu taşıyoruz. Şehrimizi en iyi şekilde temsil edebilmek için hem sporcularımız hem de teknik ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor.
Bizler için bu yolculuğun en önemli tarafı Nevşehirli ve Ürgüplü çocuklarımızın önünü açabilmek. Futbolcu olma hayali kuran gençlerimizin kendi şehirlerinde gelişebilecekleri, resmi ve rekabetçi müsabakalarda kendilerini gösterebilecekleri bir ortam oluşturmak istiyoruz.
İçlerinden profesyonel futbola ulaşacak sporcuların çıkması hepimizi gururlandıracaktır. Ancak skorların ve sonuçların ötesinde, çıktığımız bu yolda en büyük kazancımız çocuklarımızın gelişmesi, sporun içerisinde kalması ve yeşil sahalarda olmasıdır.
Dostluk ve kardeşlik içerisinde aynı amaç için çalışan iki kulüp olarak gençlerimize fırsat vermeye ve Nevşehir futbolunun geleceğine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”
Gelişim Ligi heyecanı 26 Eylül’de başlıyor
Sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren iki ekip için TFF Gelişim Ligleri heyecanı 26 Eylül Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak.
Ligin ilk haftasında Nevşehirgücü, Mersin deplasmanında Akdeniz Belediyespor’un konuğu olacak. Ürgüpspor ise Niğde deplasmanında Niğde Belediye Spor ile karşı karşıya gelecek.
U16 ve U17 kategorilerinde başlayacak uzun lig maratonunda Nevşehirgücü ve Ürgüpspor, Nevşehir ve Ürgüp’ün genç futbolcularını Türkiye futbolunun altyapı sahnesinde temsil edecek.
Yeni sezon, genç futbolcuların kendilerini geliştirmeleri ve resmi müsabaka deneyimi kazanmaları açısından da önemli bir fırsat sunacak.
Nevşehirgücü ve Ürgüpspor’a 2026-2027 TFF Gelişim Ligleri’nde başarılar diliyoruz.





