AK Parti, MHP ve CHP'de aday adaylığı süreci sona erdi. 31 Mart 2024 Yerel seçimler öncesi Nevşehir il genelinde sadece 3 Belde Belediyesi'ne belediye başkanı aday adayı çıkmadı.

2024 Yerel seçim sürecinde müracaaatların son günü olan 22 Kasım'da AK Parti'den aday adayı çıkmamasıyla dikkatleri üstüne çeken Yazıhüyük, Kalaba ve Ortahisar kasabalarında 5 Aralık'ta CHP’den ve son olarak 15 Aralık'ta da MHP ve diğer partilerden de aday adayı çıkarmadı.

Nevşehir'de 3 yerde aday adayı çıkmadı 

Yaklaşan 31 Mart Yerel seçim süreci öncesi  Nevşehir merkez, ilçe ve beldelerinde AK Parti, CHP, MHP'den Belediye Başkanlığına başvurular yapılırken İl genelinde başvuru yapılmayan 3 Belediye oldu. Aday adaylığı başvurusunda Yazıhüyük, Ortahisar ve Kalaba’ya hiç başvuru olmaması dikkat çekti.

Nevşehir'de Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük, Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar ve Avanos ilçesine bağlı Kalaba Belediyesi'ne aday adayı çıkmadı.

Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Ortahisar Belediye Başkanı Mustafa Ateş ile Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı'nın AK Parti'den doğal Belediye Başkan adayı olarak 31 Mart Yerel seçimlerine girmesi bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre, Ortahisar Belediye Başkanlığı için AK Partiden aday adayı olan Ali İhsan Özendi’nin partisinden istifa ederek aday adaylığından çekildiği iddia edildi. 

Yine son gelen bilgilere göre, CHP'den Birol Demirdelen'in Yazıhüyük kasabasından Belediye Başkanlığına aday adayı olduğu öğrenildi. 

Yaşanan bu son gelişmelerin ardından Ali İhsan Özendi’nin de istifası ile birlikte Nevşehir'de Kalaba’dan sonra Ortahisar’da aday adayı çıkmayan yerlerden birisi oldu.

Editör: Fikret Capacı