Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Sarıhıdır köyünde yaklaşık 20 yıldır vatandaşlar içme suyu şebekesi bekliyor.

Yaklaşık 300 yıllık bir geçmişe sahip olan Sarıhıdır köyü Kızılırmak'ın yanında kurulmuş. Günümüzde halen geleneksel yapısını devam ettiriyor. Halkının büyük çoğunluğu tarımla uğraşıyor. Doğal güzellikleri görülmeye değer. Ama Nevşehir'in bu cennet diyarı köyünün yıllardır bir türlü çözüme ulaşamayan çok ciddi bir sorunu bulunuyor.

"PARA SEÇİM ZAMANINDA VAR DA SEÇİMDEN SONRA MI YOK?"

Seçim dönemlerinde adayların gelip söz verdiğini seçimlerden sonra unutulduklarını söyleyen vatandaşlar, “Kaynak olmadığı söylendiği de oluyor. Para seçim zamanında var da seçimden sonra mı yok? Göreme'de ‘Seyir tepesi’ yapılması planlanıyor ama insanlar burada susuzluk çekiyor” dedi.

Köy halkından Fuat Fündüz, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Sarıhıdır köyümüzde 20 yıldır içme suyu şebekesi yok. Kullandığımız suyumuz sağlıksız, dökme suyla evimize su taşıyoruz. Mehmet Duran muhtarımız elindne geleni yapıyor ama bu durum artık bizim köyümüzün üstünden geleceği bir durum değil. Şimdiye kadar verilen sözler maalesef yerine getirilmemiştir. Son yapılan Genel seçimlerden önce köyümüze gelen sayın AK Parti, MHP ve CHP' li vekiller ve meclis üyeleri söz verip içme suyumuz köyümüze hala getirilmemiştir. En son bir sene önce ihalesi yapılan sondaj açma işi ihalesinden de maalesef bir sonuç elde edilemedi. Şu an içilen memba suyu halkımızın sağlığımızı tehdit etmektedir. Sayın FİB Haber yetkillileri Nevşehir'in sesi olarak , başta sayın Valimize, Kaymakamımıza, Milletvekilivimize, yetkililere sesimizi duyurmanızı ve sesimiz olmanızı rica ediyoruz. Bu konuda bize yardımcı olmalarını rica ediyorum” dedi.

.........

Başka bir vatandaşımız da yaşadıkları şartları şu şekilde anlatıyor; "Sarıhıdır köyümüz girişindeki memba suyunu kullanıyoruz. İçilecek gibi değil. Buradaki suyumuzu sadece temizlikte kullanıyoruz. Bu yüzden genelde içme suyunı satın almak durumunda kalıyoruz.  Yaz aylarında sıcak havada, kış aylarında ise metrelerce kar ve soğuk havada çevre köylerden 3-4 sefer yaparak el arabalarımıza koyduğumuz bidonlarla evlerimize su taşımak zorunda kalıyoruz. Yetkililerden şebeke suyu istiyoruz" dediler.

Sarıhıdır'da içme suyu sıkıntılarının artık çözülmesini gerektiğini söyleyen köy sakinleri "Başta Valimiz, Kaymakamımız, Milletvekillerimiz olmak üzere ilgili yetkililerin gerekli çalışmayı biran önce başlatmalarını bekliyoruz" dediler.

Nevşehir ve Nevşehirlinin sesi www.fibhaber.com olarak konunun takipçisi olacağız.

En son geçtiğimiz yıl ihalesi yapılmıştı;

Editör: İbrahim UYSAL