7 bini aşkın vatandaşın yaşadığı mahallede bir tane bile ATM’nin olmaması mahalle haklına sıkıntı yaşatıyor. 

Nevşehir'in en çok takip edilen haberi sitesi www.fibhaber.com whatsapp ihbar hattına şikayetlerini dile getiren Mahalle sakinleri, "Biz mahallemizde özellikle devlet bankalarının bir tane ATM’sinin olmasını istiyoruz. ATM yokluğu sadece mahalle halkını değil, konumu ve kalabalık nüfusuyla beraber eğitim kurumları, Özel Versa Hastanesi, büyük marketler, restaurantlar gibi  kurum ve kuruluşları içerisinde barındıran vatandaşlarıda mağdur ediyor. Bu yoğunluğa rağmen yıllardır bu muhitte bir tane bile Banka ATM’si yok. 

Mahallemiz Uçhisar ve Ürgüp yolu üzerinde bulunması hasebiyle hergün binlerce araç geçmekte. Pforzheim parkı civarında yol kenarında bir yere ATM konursa bu sorun çözüme kavuşur. Bundan da herkes faydalanır.

Ayrıca mahalle halkı özellikle yaşlı vatandaşlarımız maaşlarını çekemiyor. Yaz kış para çekmek için toplu taşımaya ücret ödeyerek şehri merkezine gitmek zorunda kalıyor.

Biz özellikle emekli vatandaşlarımız maaşlarını çekebilsin diye Devlet Bankalarının ATMlerini mahallemizde bulunmasını istiyoruz. Şimdiye kadar bir türlü sesimizi duyurup sorunu çözemedik. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandılar.