Milli Eğitim Bakanlığının “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında Kozaklı Şehit Şenol Coşkun İlkokulun bahçesi rengarenk oldu.

Geleneksel Çocuk Oyunlarını okul bahçesine taşıyan Şehit Şenol Coşkun İlkokulu idaresi, okul bahçesini oyun çizgileriyle şekillendirdi. Çizilen oyun alanları ile çocuklar bir araya gelerek arkadaşlık bağlarının güçlenmesini, birlikte oyun oynama, kurallara uyma ve dayanışma duygularının pekiştirilmesi hedeflendi. Çocukların sadece öğrenim dönemlerinde değil tatil günlerinde de okul bahçesinden yararlanmalarına olanak sağlandı. Yapılan çalışmayla okulda bulunan boş alanlar rengarenk oyun alanlarına dönüştürülerek unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunların yaşatılması amaçlanmış.

Proje hakkında açıklamada bulunan Kozaklı Şehit Şenol Coşkun İlkokulu Müdürü Duran KUYUCU, “Çocuklarımızın dijital bağımlılıklarını azaltmak ve gündelik aktivitelerini artırmak amacıyla okul bahçemize “Köşe Kapmaca”, “Yağ Satarım Bal Satarım”, “Mendil Kapmaca”, “Sek Sek”, “Yakan Top”, “Pusula”, “Kutu Kutu Pense”, “Yılan Sek Sek Oyunu” gibi geleneksel oyun alanları oluşturduk. Böylelikle eğlenmek, eğlenerek öğrenmek, öğrencilerimize sağlıklı bir eğitim ortamı sunmak, geleneksel ve kültürel değerlerin gelecek kuşaklara taşınmasına katkı sağlamış olacağız.” dedi.

Bizlerde emeği geçen başta Okul Müdürü Duran KUYUCU’ya, okul öğretmenlerine ve yardımcı personellere teşekkür ederiz.

Haber: Tansel Ceyhan