Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Akpınar köyünde bu akşam üzeri bir evin bahçesinde görülen ayı paniğe neden oldu.

Akpınar köyünde kış uykusundan uyanan boz ayı, bir evin bahçesine girdi. Evin etrafında bir süre yiyecek arayan ayı, hane halkına korku dolu anlar yaşattı.

Aç kalan ayı kapıya dayandı

Akpınar köyünün çalışkan muhtarı Minnet Abdioğlu FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; "Bu akşam köyümüz sakinlerinden Sefer Çelik'in evinin bahçesinde büyük bir boz ayı görüldü. Şimdiye kadar köyümüzde hiç ayı ile karşılaşılmamıştı. Tahminim Yozgat tarafından ormanlık alandan gelmiş olabilir" sözleriyle yaşadıkları büyük şaşkınlığı dile getirdi.

Muhtar Abdioğlu, "Durum hakkında Jandarma'yı arayıp Karakola bilgi verdim. DKMP Ürgüp Şefi veteriner Tekin Keçeci beyde beni aradı görüştük. Şuan Jandarma ekipleriyle DKMP'nin ayıyı koruma altına alması için bekliyoruz " dedi.

Öte yandan köyde evlerin yakınına kadar inen ayıyı görenler kısa süreli panik yaşarken, olayı da görüntüye aldılar. Evin bahçesinde bir süre gezen Boz ayı, daha sonra karanlığın arasında gözlerden kayboldu.

Muhtemelen yiyecek bulmak için köy içerisine kadar inen ayı bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla işte böyle görüntülendi.

Ayılar kış uykusuna yatmayı unuttu

Uzmanlara göre kar yağışının gecikmesi bazı hayvanların kimyasını etkiledi. Kar yağışının bir türlü yağmaması ve havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle ayılar kış uykusuna dalamıyor. Öyleki doğada 3 ila 7 aya yayılmış bir dönemi uyku halinde geçiren, mevsime göre Kasım - Aralık aylarında uykuya yatıp Mart ile Nisan arasında uyanan ayılar, havaların sıcaklığından dolayı kış uykusunu unuttu.