Yöresel ürünlerin yeniden üretimi ve tanıtımı, Coğrafi İşaretli ürünlerde farkındalık yaratmak, yerelden ve yerinden üretimi teşvik ederek kırsal kalkınmayı amaçlayan Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) 12’incisi Antalya’da kapılarını ziyaretçilere açtı. 

“Sizin Oraların Nesi Meşhur” mottosuyla bu yıl 12’incisi düzenlenen ve 7 bölgeden yüzlerce yöresel ürünün sergilendiği Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, Antalya’da başladı. ANFAŞ-Antalya Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuara; Vali Hulusi Şahin, Bilecik, Burdur, Çorum, Düzce ve Isparta Valileri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başknaı M.Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim salaş, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Nevşehir Ticaret Borsası tarafından, Antalya’da düzenlenen 12. Yörex Fuarı’nda Nevşehir'e özgü ürünlerin tanıtımı yapılıyor. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteği ve Antalya Ticaret Borsasının (ATB) organizasyonuyla bu yıl 12.'incisi düzenlenen fuara Nevşehir'in damgasını vurması bekleniyor. 

Nevşehir standında Nevşehir kabak çekirdeğinden, kuru üzüme, pekmezden una, köftürden, lokuma kuruyemişe kadar çok sayıda Nevşehir yöresel ürünleri sergileneiyor. Ayrıca stantta Nevşehir ve Kapadokya da tarihi ve doğal güzellikleriyle tanıtılıyor.

Fuarın ilk gününde büyük ilgi gören Nevşehir standına Antalya'da yaşayan Nevşehirlilerdende yoğun ilgi var.

Anadolu’nun dört bir yanından gelen yüzlerce ürünü ziyaretçileriyle buluşturacak olan Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX, 02-05 Kasım tarihlerinde sabah 10.00 ila 20.30 arasında ücretsiz olarak ziyarete açık olacak.