Nevşehir FİB Haber İnternet Gazetesi olarak Nevşehir'de yaşayan kanser hastalarının tedavi sürecinde yaşadıkları büyük mağduriyetleri geçtiğimiz günlerde haberimizde dile getirmiştik.

Bu haberimiz sonrası müjdeyi veren AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan yaptığı açıklamasında, Sağlık Bakanlığımız tarafından ; Nevşehir Devlet Hastanemizin en önemli ihtiyacı olan Tıbbi Onkoloji alanında, ihtiyacı olan uzman kadrosu atanacağını duyurmuştu. Öncelikle hassasiyetleri için Nevşehir Milletvekilimiz Sayın Emre Çalışkan'a ve Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca'ya teşekkür ediyoruz.

Nevşehirli bir onkoloji doktoru gözüyle şimdi atılacak ikinci adım....

Yaşanan bu güzel gelişmelerin ardından şehir dışında yaşayan Nevşehirli bir onkoloji doktorumuz şimdi kanser hastası vatandaşlarımızın tedavileri için ikinci yapılması gerekenleri FİB Haber Merkezine şu sözlerle anlattı;

"Haberiniz sonrasında atama açılması bir Doktor ve Nevşehirli olarak gerçekten beni çok mutlu etti. Hemen peşi sıra yapılması gerekenleride sizlerle paylaşmak istiyorum.

-*Öncelikle Onkolojinin yeni başlayacağı hastanelerde kemoterapi ünitesi ihtiyacı olmaktadır. 

-*Kemoterapi ünitesinin kurulumu ve aktif işleve geçemesi genelde 5-6 ayı bazende 1 yılı bulmaktadır ve durum İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastaneleri tarafından hızlandırılabilmektedir. 

-*Doktor atamasının yapıldıgı ve kemoterapi ünitesinin bir an önce faaliyete geçmesi için burada Sağlık İl Müdürlüğü ve Devlet Hastanesine görev düşüyor.  Bu ünitenin işleyişe geçmesi çok hızlı olup yaklaşık 1-2 ay içinde aktif hale gelebilmektedir. 

-*Ünite için kemoterapi hemşireleri (1 aylık eğitim almaları gerekmektedir) , kemoterapi ilaçlarının ihalesi, kemoterapi kabinleri, kemoterapi koltukları ve infüzyon setleri için ihalelerin hızlanması gerekiyor.

-*Aynı zamanda onkoloji servisi ve onkoloji palyatif servisi açılması için de gerekli girişimler yapılabilir. Zira, onkoloji hastası vatandaşlarımız il dışında uzun süre yatmakta ve yakınları gidip gelmekte zorlanmaktalar. 

Artık Nevşehir halkının bu konudaki sıkıntısını gidermek Sağlık İl Müdürlüğü ile Devlet Hastanemizin elinde. Şimdiden emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bu konuda güzel haberleri halkımıza duyurmak için şimdiden sabırsızlanıyoruz.

Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin..."

Editör: Fikret Capacı