Elim bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Nevşehirli uçak mühendisi merhum Tarık Kesekçi'nin annesi Beyhan Kesekçi ve babası Salim Kesekçi, Nevşehir RTE Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi "Kariyer Günleri'nin" konuğu oldular.

Proğram hakkında Okul'dan yapılan açıklamada; "Kariyer günleri kapsamında kıymetli konuklarımız vardı. Okulumuz öğrencilerinde emeği olan Baykar Mühendisi merhum Tarık Kesekci'nin ailesi ile beraberdik. 2021 yılında vefat eden merhum Tarık Kesekci'yi birlikte yad ettik. Tarık'ın hayatından kesitler dinlediğimiz programda, hayatımıza yönelik dersler ve ibretler çıkardık. İlk mezunlarımızın öncülüğünde okunan hatimlerin duasını yaptık. Gençlerin Tarık ağabeyleri için Gazze'ye yaptığı maddi desteğin müjdesini verdik ailesine. Günün anısına gözleri buğulu hediyeler takdim ettik Kesekci ailesine. Bu vesile ile davetimize icabet eden Tarık'ın annesi Beyhan Kesekci'ye ve babası Salim Kesekci'ye teşekkür ederiz."

Beyhan Anne Oğlu Tarık ve etkinlik hakkında sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu;

"Bugün Recep Tayyip Erdoğan Fen ve Sosyal Bilimler Proje Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerimizle beraberdik. Tarık'ımızın; zamanından ve ilminden ettiği infakların ona dönüşünü hayranlıkla takip ediyoruz.

İmam hatip ögrencilerimiz ve mezunları Tarık abilerinin 28 yılını 28 hatimle taçlandırmış.

Bir o kadar da Gazze için bağış yaparak bizlere çok anlamlı, çok duygulu anlar yaşattılar. Tarık'ımızın hayat felsefesini, çalışma disiplinini, hayallerini, hedeflerini konuştuk. Hep hayalimdi; hem dünya ,hem ahiret ilmine vakıf,şahsiyetli bir müslüman olmak. Bu okullarımız tam da böyle gençler yetiştirmek üzere varlar ve çok başarılılar elhamdülillah. İşini ibadet aşkıyla yapan müdürümüz ve ögretmenlerimize çok teşekkür ederiz.

Merhum bilge kral Aliya İzzet Begoviç'e sorarlar:"Tekrar dünyaya gelseniz, kim olmak, kimin yerini almak istersiniz ?"

Aliya'nın cevabı çok harika: "Yine kendim olmak isterdim, çünkü ben Aliya olmak için çok emek verdim" der. Tarık ta bu hikayeye çok emek verdi. Şehadet böyle bereketli bir hayata çok yakıştı. Daha azına razı olmazdı. kısa ama bereketli bir hayatın kodları var her hatırasında.

Hepimizin hikayesi farklı. önemli olan hayat hikayemizin gösterime girdiği gala gecesinde, pişmanlıklarla dolu olmamak.

Umarım ödüllerimizi efendimizin elinden alır cennet ve cemalle şerefleniriz. Umudumuzu diri tutmak insana inanılmaz bir direnç sağlıyor. Rabbimin vaadi olmasa, gönüllerimize inşirah veren böyle çalışmalarda koşuşturmasak hayat çekilir gibi değil. İyileştirdikçe iyileşiyorsun.Hizmet ettikçe inşirah buluyorsun.

Hep okuduğumuz ayetteki gibi dünya, aynel yakin şuna şahidim ki; hayat gerçekten oyun ve oynaştan ibaretmiş.hiçbir şeye muktedir değiliz. Bizim yaptıklarımız B planı. A planını hep Allah yapıyor ve senin planınla uyumluysa ne âlâ. Ama genellikle İmtihanlar devreye giriyor ve sen A planına dahil oluyorsun. İmanı olanın iddiası oluyor.İddiasi olanın da imtihanı ağır oluyor.Rabbim rutinimize hamdetmeyi nasip etsin. Ona bile şükretmek lazım,zira bu dünya cennet değil,cenneti kazanma yeri.kim bilir dert zannettiklerimiz dermanımızdır. O yüzden Âlâ külli hâl."

Tarığın annesi

19 Aralık 2023

Editör: Fikret Capacı