KOP İdaresi tarafından hibe finansman desteği sağlanan ‘Kozaklı Jeotermal Kaynaklı Dönüşüm Projesi’nde imzalar atıldı. 1 milyon 636 bin TL bütçeli Kozaklı jeotermal alanının önemli bir cazibe merkezi haline dönüştürülmesi planlanıyor.

Sizler hayır duanızı eksik etmeyin gerisini bize bırakın... 

Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukçuoğlu yaptığı açıklamasında; "Kaplıca Bölgesini cazibe merkezi haline getirmek adına hazırlayıp KOP Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunmuş olduğumuz jeotermal kaynaklı dönüşüm projemiz (Küçük Pamukkale) Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından kabul edilmiştir" dedi.

“Kozaklı Cazibe Merkezine Dönüşecek”

Kozaklı Belediye Başkanı Akif Kabukçuoğlu, Kozaklı Kaplıca Bölgesini cazibe merkezi haline dönüştürmek adına hazırlayıp KOP Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sundukları ‘Jeotermal Kaynaklı Dönüşüm Projesi’nin kabul edilmiş olmasının kendileri için önemli bir kazamın olduğunu vurguladı. Toplam tutarı 1 milyon 636 bin TL olan projede KOP İdaresi tarafından 1 milyon 309 TL ile desteklendiğini kaydeden Başkan Kabukçuoğlu, bu kaynakla birlikte projenin sonunda Kozaklı’nın kaplıca turizminde artık tam bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

Kozaklı'ya küçük Pamukkule modeli dev yatırım...

Projenin 60 bin metrekarelik Kozaklı Millet Bahçesi projesi ile entegre olacak şekilde kurgulandığını söyleyen Başkan Kabukçuoğlu, “Sağlık turizmine 7 bin 25 yatak kapasitesi ile katkı sağlayan, her bütçeye hitap eden 25 adet tesisin ve termal havzanın merkezinde kurulacak çok yönlü destinasyon merkezi projesinde, ilçemizin yaklaşık yüzde 90’ına hitap eden; mesken ısıtması, seracılık ve termal turizm tesisleri tarafından kullanılan termal su varlığı kapalı sistemlerde dolaştırılarak oluşturulacak hibrit sistemler sayesinde mümkün olduğunca farklı amaçlarla ve maksimum seviyede kullanımının önü açılacaktır. Projeye destek ve katkı sağlayan başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız olmak üzere KOP İdaremize ve proje yürütücüsü arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kozaklı'nın jeotermal kaynağı zenginliğe dönüşecek!

Kozaklı Belediyesi'nden heyecanlandıran paylaşımda ilçe sakini vatandaşlara; "Yakında ihaleye çıkacak olan bu projemizin ismi sizce ne olmalı?" diye soruldu.