14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde siyasi partilerde Milletvekili aday adaylığı süreci başladı. Partiler, aday adaylığı müracaatlarında talep edilecek ücret tarifelerini de belirledi. 

AK PARTİ
AK Parti'de adaylık başvuru ücretinin erkekler için 20 bin TL, kadın, 10 bin lira, gençler için 10 bin TL engellilerden ise 5 bin tl olması öngörüldü.  AK Parti'den aday adayı olmak isteyenler başvuru ücretini parti yerine AFAD'ın deprem hesabına yatıracak. 

CHP:
CHP'de aday adaylığı başvuru ücreti 30 bin TL olarak belirlendi. Engelliler, kadınlar ve gençler ise aday adaylığı için 15 bin TL ödeyecek.

MHP 

MHP: Başvuru aidatı olarak 3 bin TL belirlendi. Aday adaylarından yüzde 40 ve üstü engelli olanlardan başvuru aidatı alınmayacak.

İYİ PARTİ

İYİ Parti: Milletvekili aday adayı başvuru ücreti kadın ve erkeklerde 7 bin 500 TL olarak belirlendi. Engeli ve gazilerden ise ücret alınmayacak.

Saadet Partisi:

Saadet Partisi: Erkekler için 15.000 TL, kadın ve gençler için 10.000 TL, engelli vatandaşlar için 5.000 TL başvuru ücreti belirledi. Deprem Bölgesindeki iller için aday adaylığı katkı payı alınmayacak.

Yeniden Refah Partisi
Yeniden Refah Partisi milletvekili adaylığı için başvuru ücreti erkekler için 7 bin 500 TL, kadınlar için ise 5 bin TL. Deprem bölgesinde olanlar ya da depremden etkilenenlerden ise ücret alınmayacak.