Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir il protokolüyle birlikte “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kapsamında düzenlenen kutlama programına katıldı.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de “Türkiye Yüzyılı’na Yön Veren Türkiye’nin Gücü” temasıyla düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Program, Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kutlamalar, Gazi Stadı’nda düzenlenen programla devam etti.
Programa; Nevşehir Valisi Hüseyin Kök, NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ali İhsan Tabak, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Çelik, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törende, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Hakan Keskin gerçekleştirdi. Program kapsamında taekwondo gösterisi, futbol gösterisi, okçuluk gösterisi, 4x100 bayrak yarışı, halk oyunları gösterisi ve ritim ekibi performansı sahnelendi. Ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un “Gitme Ey Yolcu” adlı şiiri öğrenci İsmail Çiftçibaşı tarafından okundu.
Program; Nevşehir Valisi Hüseyin Kök’ün düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarını vermesi, ardından NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve protokol üyeleriyle birlikte törene katılan öğrencilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamalarıyla sona erdi. Rektör Aktekin ayrıca, üniversiteyi temsilen programa katılan Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek öğrencilerin bu mutlu gününü kutladı.

















