Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Ali Türker, Nevşehirli Ülkücü Şehit Ahmet Ata Üzümkuşu’nun vefatının seneyi devriyesinde anma mesajı yayınladı.

25 Aralık 1979 günü evinden çıktığı esnada çapraz ateşe alınarak şehit edilen Nevşehirli Ülkücü Şehit Ahmet Ata Üzümkuşu için Ülkü Ocakları mesaj yayınladı. Başkan Ali Türker tarafından yayınlanan mesajda; “O sabah çok erken kalktı, abdest aldı, sabah namazını kıldı. Sabah kahvaltıda bir bardak süt içti. Sonra dışarı çıktı, bir dakika geçmemişti geri döndü. Şemsiyesini istedi. Çocuklarının odasının kapısı açıktı. Onlara durup sevgi dolu gözlerle baktı, tam çıkacakken durup bir daha baktı… Dışarı çıkmak için eşikten daha yeni adımını atmıştı ki, üzerine kurşunlar yağmaya başladı. Allah diyerek yere yığıldı. Oracıkta şehit oldu. Ahmet Ata Üzümkuşu abeyimiz gibi bu dava uğruna can veren tüm şehitlerimizi unutursak kanımız kurusun. Kinimiz ilk gün ki gibi diridir.” Dedi.

ÜLKÜCÜ ŞEHİT AHMET ATA ÜZÜMKUŞU KİMDİR?

Şehit Olduğu Tarih: 24 Aralık 1979

Şehit Edildiği Yer: İstanbul

Doğduğu Yer: Nevşehir-Ürgüp 

Mesleği: Öğretmen

1942 doğumluydu.  Sivas İlk öğretmen okulu mezunuydu. İstanbul Kasımpaşa Güzelce ilkokulunda öğretmendi. Bu arada da İstanbul Üniversitesi Atatürk Eğitim Enstitüsü İngilizce bölümünde okuyordu. ÜLKÜ-BİR üyesiydi. ÜLKÜ-BİR  İstanbul İl sekreteriydi.

-Oğlu Kubilay Üzümkuşu’nun anlatımı: Babam ve öğretmenim hakkında bilgi vermek istiyorum. Babam: Ahmet Ata Üzümkuşu ÜLKÜ-BİR İstanbul il sekreteri 24 Aralık 1979 Sabah'ı Okmeydanı’ndaki evimizde kalktı namazını kıldı bir iki sayfalar Yeni öğrenmeye başladığı Kuran-ı kerimi okudu sonra kahvaltı sonrasına oturdu ablama '' kızım sen bugün okula gitme''dedi. Birlikte okula gidiyorlardı. Anneme ''hanım sen bir su ısıt boy abdesti alıcam'' dedi. Abdestini aldı bir iki sayfa daha kuran okudu evden çıktı bir iki dakika sonra iki el silah sesi geldi. Annem ''babanız'' dedi.Dışarı çıktık babam sokağın başında yerde yatıyordu.2- İsmail Bayraktar oda babam gibi öğretmendi ve ÜLKÜ-BİR İstanbul il yönetim kurulu üyesi idi.o akşam bize geldi ben öğretmenimi görünce duygulandım ve bana ''evlat üzülme gardaşım şehit oldu. Sen şehit oğlusun bak bana abdestsiz gezmiyorum bende belki yarın gardaşım gibi Rabbime kavuşacağım''dedi. Ve ertesi gün 25 Aralık 1979 da esenlerde çapraz ateşe tutulup şehit oldu.

Olay günü: 

O sabah çok erken kalktı, abdest aldı, sabah namazını kıldı. Sabah kahvaltıda bir bardak süt içti. Sonra dışarı çıktı, bir dakika geçmemişti geri döndü. Şemsiyesini istedi. Çocuklarının odasının kapısı açıktı. Onlara durup sevgi dolu gözlerle baktı, tam çıkacakken durup bir daha baktı…  Dışarı çıkmak için eşikten daha yeni adımını atmıştı ki, üzerine kurşunlar yağmaya başladı. Allah diyerek yere yığıldı. Oracıkta şehit oldu.

ÜLKÜDAŞIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM