New York MoMA’nın koleksiyonunda eseri bulunan, dünyanın en önemli ve saygın film festivallerinden Berlinale’de kısa film jüri üyeliği yapmış olan çağdaş sanatçımız Halil Altındere Kapadokya'nın zirvesi Uçhisar Kalesi içinde Star Wars sanat yerleştirilmesi yaptı.

Dünyaca ünlü gezgin ve seyahat yazarı Steve Thomas'da bizzat gelerek ziyaret ettiği Kapadokya ve Nevşehir'in Uçhisar beldesinden övgüyle bahsederek, Uçhisar'ın, Star Wars'ın setine benzedeğini ifade ederek, “Büyüleneceksiniz” demişti. İşte 'Yıldız Savaşları'nı Kapadokya ile özleştiren ünlü çağdaş sanatçı Halil Altındere'nin hazırladığı muhteşem videoyu izleyenler gözlerine inanamadı.

Gün boyu sabah saat:08.00- akşam saat:20:30 arasında ziyaret edebilirsiniz.

Star Wars - Uçhisar'da Kaçırmayın...

Cappadox Çağdaş sanat festivali kapsamında Halit Altındere tarafından Uçhisar Kalesi içine yerleştirilen Star Wars sanat görsellerini canlı izlemek isteyenler Uçhisar Kalesini 13 Haziran'a kadar ziyaret edebilir ve deneyimleyebilir. Ayrıca bir çok uluslararası çağdaş sanatçıların yerleştirmeleri de 13 Haziran'a kadar bölgede ücretsiz izlenebilir ve deneyimlenebilir.

Usta sanatçı, yayıncı, küratör Halil Altındere, hazırladığı bu muhteşem videoyu sosyal medya hesabından paylaşarak altına şu notu düşmüş;

"Star Wars @ Cappadox
Gökyüzünü Değiştiriyorum
Kevser Guler tarafından yönetiliyor

Star Wars: Kapadokya, 2024
3D animasyonlu video, 1 ′ 54 ′′
3D Genelist: @utkuturan_"

Editör: İbrahim UYSAL