Türkiye'yi dünyaya tanıtan en önemli turizm kenti olan Nevşehir Kapadokya bölgesi ile önemli kış turizmi merkezlerinden Kayseri Erciyes Dağı'nın turizm potansiyelinin birleştirilmesi, gelen turist sayısının ve bölgede kalış süresinin arttırılması ve bu konularda iş birliği yapılması değerlendirme toplantısı Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde yapıldı.

Toplantıda, Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kapadokya ile Erciyes için turistlere paket program sunulması kararı alındı.

Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel ve Kayseri Valisi Şehmus Günaydın başkanlığında düzenlenen toplantıya, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Cengiz Ekici, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ile birlikte Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, Kapadokya Turizm Altyapı Hizmet Birliği (KAPHİB) Müdürü Levent Ak, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kapadokya Temsil Kurulu Başkanı Talip Aldemir,  Turizmci Abdullah İnal ve Türk Hava Yolları (THY) Nevşehir Satış Müdürü Kamil Engin Karaman katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nevşehir Valisi ve Kapadokya Alan Başkanı İnci Sezer Becel; "Kapadokya ve Erciyes değerlerini bütünleştirerek bölgeyi nasıl bir ortak Turizm pazarı haline getirebiliriz' sorusunun cevabını bugün istişare ettik. Gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda da bu bölgedeki potansiyeli arttırmak için yapacağımız çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunduk." dedi.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın'da; ' Kapadokya'nın Kültür turizmi ile Erciyes'in kayak turizminin birleşmesinin bölge açısından önemine vurgu yaptı ve projelerin hayata geçmesi yönünde çalışmaların başladığını ifade etti.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ta açıklamasında;" Valimiz Sayın Şehmus Günaydın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve Erciyes A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanımız Murat Cahid Cıngı ile birlikte Nevşehir Valisi Sayın İnci Sezer ve ekibiyle kış turizmi konulu bir toplantı gerçekleştirdik. Kapadokya bünyesindeki Kayseri ve Nevşehir destinasyonu ülkemizin turizm potansiyeli yüksek olan ve son yıllarda yabancı turistlerin akın ettiği bir bölge. Kış turizminde de Erciyes ülkemizin en önemli merkezlerinin başında yer alıyor. Bu birlikteliğin her iki kent açısından da hayırlı olacağı kanaatindeyim" dedi.