Macaristan Bugaç Belediyesi ile Uçhisar Belediyesi arasında bağların ve işbirliğin güçlenerek geliştirilmesi için ilk adım olan protokol, Bugaç’ ta gerçekleştirilen tören ile imzalanarak hayata geçirildi.

İstiklal Marşı ile başlanılan törende konuşma yapan Belediye Başkanımız Osman Süslü: “Macaristan’la tarihi kültür ve sosyolojik bağlarımız olduğundan dolayı, Bugaç Belediyesi ile kardeşlik protokolüne imza atmak bizim için önemli bir gelişme. Macaristan ile olan milli birliğimiz bizi birbirimize daha yakın kılmaktadır. Bununla birlikte geleneksel kültürümüzün devam ettirilmesi ve öğrenilmesi, bilgi alışverişinde bulunulması için karşılıklı ziyaretlerimiz devam edecektir. 2024 yılı Türk-Macar Dostluk yılı münasebetiyle Ağustos ayında Kardeş Şehrimiz Bugaç’ta yapılacak olan Türk Kurultayına Uçhisar Belediyesi önderliğinde Kapadokya Bölgesinden etkin bir katılım olacaktır. Ayrıca Nevşehir Valiliği ve Macaristan Türk Büyükelçiliği arasında Kapadokya iş insanlarının katılacağı bir workshop gerçekleştirilecektir. İmzaladığımız protokolün her iki belediye için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulunurken Bugaç Belediye Başkanı Laszlo Szabo ise: “Protokolun iki belediyeye de eğitim, kültür, turizm ve ticaret alanında ciddi bir katkı sağlamasını diliyorum. Ülkelerimiz arasında süregelen ilişkilere uygun olarak şehirlerimizi birbirine kardeş belediye ilan ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kardeş kent belediye protokolüne imzalar atıldı.

Törende hazır bulunan Macar Parlamento Başkan Yardımcısı Sándor Lezsák, Macar Turan Vakfı Başkanı András Bíró protokol imza sürecine eşlik ettiler. Macaristan Türkiye Büyükelçisi Özkan Duman Belediye Başkanımız Osman Süslü’yü makamında ağırladı. Günün anısına kendilerine hediye takdim eden Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, gösterdikleri ilgi alakadan dolayı kendilerine teşekkür etti.