Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, 1 Nisan 2026 tarihi itibarıyla bazı belediye tesislerinin işletmelerinin hisselerinin tamamının (%100) Ürpark şirketine devredileceğini duyurdu.
Devredilecek tesisler arasında; Ürgüp Erhan Ayata At Sergisi, Ürgüp Sineması, Aksalur Fırını ve Şehit Şenay Aybüke Kent Lokali bulunuyor.
Başkan Bul, tesislerde görev yapan personele iki alternatif sunulduğunu belirtti: yeni şirkete geçmek ya da belediyenin farklı bir biriminde çalışmaya devam etmek. Buna göre 15 personel, Fen İşleri Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü gibi birimlerde göreve başlayacak. Ayrıca 1 zabıta ve 1 Mali İşler Müdürlüğü personeli de yeni görev yerlerinde çalışacak. İki personel ile ise anlaşarak yollar ayrıldı.
Ürgüp Erhan Ayata At Sergisi’nde de yeni bir konsept değişikliği yapılacağı açıklandı. Uzun zamandır planlanan “Ürgüp İşi” projesi kapsamında, Ürgüp’ü temsil edecek tekstil ürünleri, çantalar ve hediyelik eşyaların hem toptan hem de perakende satışı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, İstanbul’da büyük firmalarda deneyim kazanmış tasarımcı Ali Çuhadar göreve başlayarak ürün hazırlıklarına başladı. Sergi ve Müze Cafe’nin yanı sıra bu ürünler de sergi alanlarında yer alacak.
Başkan Bul açıklamasında, “Bugüne kadar bu tesislerde belediyemiz adına başarı ile görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, yeni görevlerinde hem eski hem de yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ürgüp için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
Yapılan bu düzenlemelerle Ürgüp’te belediye tesislerinin daha verimli işletilmesi ve şehrin kültürel değerlerinin ön plana çıkarılması hedefleniyor.





