Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde 24 Kasım 2008 tarihinde meydana gelen ve faili meçhul olarak kayıtlara geçen cinayet, jandarma ekiplerinin yürüttüğü titiz çalışmalar sonucunda 18 yıl sonra aydınlatıldı. Olayla ilgili 7 şüpheli yakalanırken, 4 şüpheli tutuklandı.
Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Karakaya köyü Han Gediği mevkisinde 24 Kasım 2008 tarihinde S.Ü. isimli şahsın ölü olarak bulunması olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında önemli bir gelişme yaşandı.
Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü (JASAT) ekiplerince faili meçhul dosyanın aydınlatılması amacıyla uzun süredir sürdürülen araştırma ve çalışmalar sonuç verdi.
11 Eylül’de eş zamanlı operasyon
Şüpheli şahısların tespit edilmesi ve takibine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 11 Eylül 2026 tarihinde Kayseri ve Antalya illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlarda Kayseri'de 6, Antalya'da ise 1 olmak üzere toplam 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
4 şüpheli tutuklandı
Jandarma ekiplerince gözaltına alınan 7 şüpheli, yürütülen işlemlerin ardından 15 Eylül 2026 tarihinde Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından mahkemeye sevk edildi.
Mahkeme süreci sonucunda M.B., H.G., T.G. ve T.G. isimli 4 şüpheli, “kasten öldürme” suçundan tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.
Şüphelilerden A.G., D.T. ve Y.B. ise aynı suç kapsamında adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Jandarmadan kararlılık mesajı
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla çalışmaların aralıksız sürdürüleceği belirtildi.
18 yıl önce meydana gelen ve faili meçhul olarak kalan cinayetin yürütülen çalışmalar sonucunda aydınlatılması, Nevşehir Jandarması’nın uzun süreli ve titiz soruşturmalarının sonuçlarından biri olarak kamuoyuna duyuruldu.
Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güvenliği için çalışmalarına aralıksız devam edeceğini bildirdi.






