Ürgüplü hayırsever Fevzi Yıldız ile Ürgüp Belediyesi katkılarıyla yapımına başlanan Sucuzade Camii ve Külliyesinin temel atma töreni düzenlendi.

Törene Nevşehir Valisi Ali Fidan, AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün, Ürgüp Kaymakamı Refik Özsoy, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, 20. dönem AK Parti Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Ali Kemikkıran, İl Müftüsü Kazım Güzel, AK Parti İlçe Başkanı Doğan Derin, MHP Ürgüp İlçe Başkanı Mustafa Öz ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Ürgüp eşrafından hayırsever Fevzi Yıldız tarafından Cami ve Külliye yapılmak üzere hibe edilmiş, yapımı da yine aynı aile tarafından üstlenilen Sucuzade Camii ve Külliyesi temel atma töreni yapıldı.

6200 metrekare alanda, Gençlik Merkezi, 4-6 yaş Hafızlık Kursu ve kütüphanesiyle birlikte bir külliye hizmeti verecek Cami'nin temeli dualarla atıldı.

Musalla Camii İmam Hatibi Ahmet Acar’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, ​20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz’ın ve Nevşehir Valisi Ali Fidan’ın Konuşmaları sonrası İl Müftüsü Kazım Güzel’in duaları ile tamamlandı.

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk; "Hayırseverimiz Fevzi Yıldız ile Belediyemizin katkılarıyla yapımına başlanan Sucuzade Camii ve Külliyesinin temel atma törenini 20. dönem Rize Milletvekilimiz Şevki Yılmaz beyefendi ve İl Protokolü üyelerimiz ile birlikte gerçekleştirdik. Allah hayır sahiplerinin sayısını artırsın, camiilerimizin dolup taşmasını nasip eylesin." dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün; "Hayırsever Fevzi Yıldız Beyefendi ve hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılacak olan Sucuzade Camii ve Külliyesinin temel atma törenine il protokolümüzün ve 20.dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz beyefendinin katılımlarıyla ile gerçekleştirdik." dedi.