15 Şubat 2023 günü ATV Ana Haber Bülteninde Cem Öğretir’in sunduğu, Muhabir Ozan Ulaş Caymaz’ın yaptığı haberde Nevşehir halkını ve Kapadokya Otelcilerini karalayan ithamların kabul edilemez olduğunu ifade eden vatandaşlarımız tepkilerini dile getirdiler.

Nevşehir Valisi Becel, ATV spikeri Cem Öğretir ile görüştü...

Nevşehir'i ayağa kaldıran haberin ardından Nevşehir Valiliği'nden yapılan açıklamada; "ATV Ana Haber’de dün akşam yayınlanan bir haber bölgemizde ilk günden beri birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket eden tüm sektörlerimizin ve vatandaşlarımızın büyük emeklerine gölge düşürmüştür. 

İlgili haber üzerine Sayın Valimiz ATV Ana Haber Spikeri Cem Öğretir ile telefonda görüşerek, konunun Nevşehir’deki tüm insanları üzdüğünü ve bölgemizde böyle bir durumun söz konusu olmadığı ifade etti.

Cem Öğretir bunun üzerine bu akşam ana haber de yanlışı düzelteceklerini ifade etti."

ATV'nin yalan haberine Nevşehir Valiliğinden açıklama geldi. ATV'deki tepki toplayan haberin ardından Vali Becel, ATV spikeri Cem Öğretir ile görüştü.

ATV  yöneticileriyle görüşen Milletvekili Açıkgöz : 'Nevşehir'de, Türkiye'de Tek Yürek'

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, ATV Ana Haber Bülteninde Cem Öğretir’in sunduğu, Muhabir Ozan Ulaş Caymaz’ın yaptığı Nevşehir’i hedef alan asılsız habere tepki gösterdi.

ATV'de yapılan haberle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ; "ATV Kanalı üst düzey yöneticileri ile de görüştüm. Yanlış bilgilendirmeden kaynaklanan haberi düzelteceklerini bizlere ilettiler. Tüm Türkiye gibi Nevşehir de tek yürek olup depremzede vatandaşlarımıza kucak açmıştır. Gün bir olma, beraber olma günü" dedi.

Başkan Savran'dan Depremzedelere Kapılarını Açan Turizmcilere Teşekkür

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, depremin ardından depremzedelere kapılarını açan Kapadokya bölgesindeki turizmcilere teşekkür ederken, bunla ilgili olarak yapılan olumsuz haberlere tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran yaptığı açıklamada, 10 ili etkileyen ve "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin yaralarının sarılması için tüm Türkiye’nin seferber olduğunu söyledi. Kapadokya bölgesinde bulunan otellerin, depremin hemen ardından evleri yıkılan depremzedelere herhangi bir çağrı beklemeden kapılarını açtığını ve halen yaklaşık 7 bin dolayındaki depremzedelerin otellerde ücretsiz olarak konakladığını kaydeden Savran, gösterdikleri bu duyarlı davranıştan dolayı turizmcilere teşekkür etti.

Depremin olduğu andan itibaren tüm Türkiye’nin Nevşehir’de olduğu gibi her anlamda kenetlenerek yaraları sarmak için seferber olduğu bir zamanda, 15 Şubat Çarşamba günü ATV televizyonu ana haber bülteninde yayınlanan bir haberi üzülerek izlediğini kaydeden Savran, “Söz konusu haberde, bazı depremzedelerden otelciler tarafından ücret istenildiği iddia edilirken bu iddiaların gerçekliğini ortaya koyacak herhangi bir depremzedenin açıklamasına yer verilmemiştir. Gerçekliği araştırılmadan yapılan ve bölgemizdeki otelcilerin yaptıkları fedakârlıklara gölge düşüren bu haberin bir an önce düzeltilmesini bekliyoruz. Nevşehir olarak sadece turizmciler değil, tüm şehrin depremzede kardeşlerine kucak açtık. Yapılan bu fedakarlığa gölge düşürmeye kimsenin hakkı yok. Ülke olarak her zamankinden daha fazla birlik olmamız gereken böylesi zamanlarda yapılan bu tip haberler kimseye fayda sağlamayacaktır. Gün birlik, beraberlik, dayanışma, kenetlenme günü. Bu yarayı yine bu milletin kendisi, kurum ve kuruluşlarıyla dayanışma içerisinde, siyasi kaygıyla hareket etmeden, kenetlenerek aşacağız.” dedi.

Parmaksız’dan ATV’nin haberine tepki

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız ATV’de yapılan habere tepki gösterdi.

Parmaksız, 6 Şubat günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrası, Nevşehir Valiliği koordinasyonunda hızlı ve etkili çalışmalar yapılabilmesi açısından NTSO ve üyeleri nakdi ve ayni yardımlar başlatıldığını söyledi.

Parmaksız, “Ayrıca deprem bölgesinden ayrılan depremzedelerin barınma ihtiyacının ivedilikle karşılanması noktasında turizm sektöründe faaliyet gösteren üyelerimiz, otellerini ve restoranlarını depremzedelere herhangi bir karşılık beklemeden açmışlardır. Nevşehir Turizmcisi, turizm işletmecisinin yapması gerekenden çok daha fazlasını özveriyle yapmıştır, yapmaya da devam etmektedir.

Şuan için 20 bini aşkın depremzedeyi misafir eden bir şehir olarak Nevşehir’imize, üyelerimize ve özellikle turizmcilerimize aleyhinde böyle bir haber yapan ATV’nin yayınladığı haberi kabul etmemiz mümkün değildir. Birlik ve beraberlik anlayışıyla yapmış olduğumuz çalışmalar esnasında böyle bir haberi görmek hepimizi derinden üzmüştür. Acilen bu haberin düzeltilmesi gerekmektedir.

Bir Nevşehirli olmaktan, NTSO’nun başkanı olmaktan, Nevşehir’deki otellerin ve tüm turizm sektörünün Başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. Bahsi geçen habere rağmen bizler elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Salaş; 'ATV haberi gerçek dışıdır'

ATV'nin yaptığı habere tepki gösteren Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) Başkanı İbrahim Salaş," Bu haberin biran önce düzeltilerek, Nevşehir halkı ve turizmcilerimizden özür dilenmelidir" dedi.

15 Şubat 2023 günü ATV Ana Haber Bülteninde Cem Öğretir’in sunduğu, Muhabir Ozan Ulaş Caymaz’ın yaptığı haberde Nevşehir halkını ve Kapadokya Otelcilerini karalayan ithamların kabul edilemez olduğunu ifade eden Başkan Salaş,"Vicdanın şehri Nevşehir'de hala hazırda başta il merkezi, ilçeleri, beldeleri ve köyleriyle yardımların devam ettiği rekor sayıda yardım Tır'larının bölgeye sevk edildiği, on binlerce depremzedelerin misafir edildiği ilimizde başta Kapadokya bölgemizdeki otellerimiz, pansiyonlarımız, KYK yurtları, lojmanlarımız ve hatta bir çok vatandaşlarımız evlerinin kapısını sonuna kadar açmıştır" dedi.

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir'inde depremzedelerin yaralarını sarmak adına topyekün seferber olduğu bir dönemde böyle bir haber hepimizi derinden üzmüştür. Acilen bu haberin düzeltilmesini ve Nevşehir halkı ve turizmcilerimizden özür dilenmesi gerekmektedir.

Her zaman hayırseverlilikte yarışan, yardımseverliği ile tüm Türkiye'ye örnek olan bu şehrin bir evladı olarak Nevşehirliliğim ile gurur duyuyor, bu talihsiz ve yalan haberinde biran evvel düzeltilmesini bekliyorum.

Tüm kamuoyuna ilanen duyurulur.

Başkan Aktürk’ten; Turizmcilere Teşekkür, Sunucu Öğretir’e Tepki

Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, 10 ilde yaşanan deprem felaketinin ardından bölge genelinde tüm bileşenleriyle insanların birbirine kenetlendiğini, turizmcilerin ve otelcilerin bu bileşenlerin en önemli parçalarından biri olduğunu vurgulayarak, ATV Haber sunucusu Cem Öğretir’in sunumunda kullandığı ifadelerin bölge turizmcisini üzdüğünü belirterek, Öğretir’in turizmcilerimizin insanlıklarının enkaz altında kaldığını ifade etmesi yorumuna tepki gösterdi.

Kapadokya turizmcilerinin tüm paydaşlarıyla birlikte Kaymakamlık ve Belediye iş birliği ile hızlıca organize olduğunu belirten Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, “Depremin olduğu andan itibaren tüm Türkiye’de olduğu gibi Ürgüp’te de hızlıca organize olarak taşımacılık firmaları deprem bölgesinden vatandaşlarımızı güvenli bölge olan en yakın durumdaki bölgemize nakletmiş, otellerin bir çoğu da deprem bölgesinden gelen misafirlere kapılarını açmıştır. Belediyemiz ve Kaymakamlığımız da başlattığı yardım kampanyası ile bölgeden gelen misafirlerin acil ihtiyaçları için seferber olmuştur.” Dedi.  

İnsanın en temel ihtiyaçlarından olan barınma ihtiyacı otelcilerimizin desteğiyle kısa sürede çözüme kavuşurken, diğer taraftan da sabahın ilk ışıklarıyla birlikte belediyemizin yardım kampanyasıyla bir yandan depremden etkilenen bölgelere tırlarla insani yardım malzemesi ulaştırılırken öbür taraftan da otellerin desteğiyle barınma ihtiyacı karşılanan misafirlerin giyinme ve temel gıda ihtiyaçları olağanüstü bir çaba ve iş birliği ile kısa sürede çözüme kavuşmuştur.

Otellerini deprem bölgesinden gelen misafirlerin kullanımına sunan tüm turizmcilere duyarlılıkları için teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Aktürk,  “ATV Ana haber bülteninde yer alan haber içeriğinde deprem bölgesinden gelen vatandaşların hiçbir ücret ödemeden Kapadokya’daki otellerde misafir edilen kişilerle yapılan röportajlarla belli iken, sunucu Cem Öğretir duygusal yaklaşarak, otellerde 7 gün misafir edilen  depremzedelere kapılarını açan turizmcilerimizin vicdanını enkaz altında bırakması bizleri ve turizmcilerimizi üzmüştür, böylesine hassas bir dönemde yapılan olağanüstü fedakârlığa gölge düşürmeye kimsenin hakkı yoktur.  Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bu zor günleri atlatacağız, ülkemize tekrardan geçmiş olsun.” Diyerek sözlerini tamamladı.

İl Başkanı Kemikkıran'dan Turizmcilere Teşekkür

Ak Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran “Asrın Felaketi” olarak değerlendirilen  depremlerin ardından depremzedelere kapılarını açan, tüm Türkiye’nin olduğu gibi maddi manevi her türlü ihtiyaçları için seferber olan Kapadokya bölgesindeki turizmcilere teşekkür ederken, bunla ilgili bölge turizmcilerini hedef alarak yapılan olumsuz haberlere tepki gösterdi.

Bölgemiz tüm sektörleriyle turizmcisi, sanayicisi, çiftçisi, esnafı, işadamı, sivil toplum kuruluşları, ev hanımı, emeklisi, işçisi, memuru, tüm kurum ve kuruluşlarıyla, millet devlet dayanışmasının en güzel örneklerini göstermiştir ve göstermeye devam edecektir.

Gerçekliği araştırılmadan yapılan ve bölgemizdeki otelcilerimiz tarafından yapılan bu fedakarlığa gölge düşürmeye kimsenin hakkı yok. Ülke olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olunan böyle zamanlarda yapılan bu tip haberler kimseye fayda sağlamayacaktır.

Bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde Devletimiz ve Milletimizin kenetlenmesiyle, milletimizin kurum ve kuruluşlarıyla dayanışma içerisinde aşacağız.

Yalan habere bir tepkide NEVBİAD Başkanı Tekin'den

Nevşehirli Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği (NEVBİAD) Başkanı Kazım Tekin, ATV'de yayınlanan habere tepki gösterdi.

Nevşehirli Bürokratlar ve İş İnsanları Derneği (NEVBİAD) Başkanı Kazım Tekin, Ülke olarak, millet olarak yaşadığımız büyük felaketin ardından bir televizyon kanalında memleketimiz aleyhinde olumsuz haber yapıldığını üzülerek gördük.

Ülkemizde yaşadığımız bu felaket sonrasında bütün vilayetlerimiz gibi Nevşehir de bütün imkanlarıyla seferber olarak Devletimizin kurumları ile birlikte Halkımızın yanında olmuş; hem kurtarma çalışmalarına katılarak hem de maddi-manevi destekte bulunarak elinden geleni yapmıştır.

Daha felaketin ilk günü, ülkemizin farklı şehirlerinde yaşayan Nevşehirlilerin de hem kişisel olarak hem kurumlarıyla hem de özel şirketleriyle yardıma koştuğunu takdirle takip ettik.

Nevşehir'de de Valiliğimiz,  Belediyelerimiz, Hotelcilerimiz ve sivil toplum kuruluşlarının çabalarını da gururla takip ediyoruz.

Biz de şimdi Yaşar Eroğlu abimizin ofisinde Nevşehir'e gelen 30 bin civarındaki kardeşlerimize nasıl destek olabiliriz diye toplantı halindeyiz.

Bizler her zaman, her şartta Devletimizin, Halkımızın hizmetindeyiz; her zaman olduğu gibi." ifadelerinde bulundu.

AĞCA'dan Atv Haber Sunucusu Cem Öğretir'e Tepki

Genç Nevşehirliler Derneği kurucu başkanı Ziya Ağca; Atv'nin yaptığı ilimizi hedef alan ve yalan haber hakkında tepkisini dile getirdi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen çifte deprem 10 ilimizde yıkıma neden oldu. Asrın felaketini yakından hissettiğimiz Nevşehir ilimizde, bizlerinde yakınları ve akrabaları enkaz altında can verdi. Tüm Nevşehirliler olarak bizlerinde canı yandı. Bu süreçte Nevşehirliler olarak ilk saatlerden itibaren; gıda, giyim, hijyen malzemesi, elbise ve benzeri tüm ihtiyaçları bölgeden gönderildi ve hala gönderilmeye devam ediyor. 

İlk günden itibaren, Nevşehir ilimizde bulunan tüm otelciler, restoran sahipleri, esnaflar, İş adamları ve tüm halkımız olarak yuvalarımızı depremzedelerimiz için açtık. Millet kendi öz imkanları ile otellerini sonuna kadar açtı ve hiç bir şeyi esirgemedi. 

O kadar yapılan desteğe rağmen Atv haber sunucusu Cem Öğretir ve arka planda haberi oluşturan tüm ekip yalan, yanlış ve tam anlamıyla mide bulandıran açıklamalarda bulunarak canımızı bir kez daha yaktılar.

Ülkece enkazın altında canlarımızın acısı daha tazeyken asılsız haber yapan Atv haberi bir an evvel tüm Nevşehirlilerden özür dileyerek bu hatadan dönmesini bekliyoruz.

Nevşehirliler ve Nevşehir'de yaşayan halkımız asılsız haberlere rağmen dün olduğu gibi  bugünde üzerine düşeni fazlasıyla yapacaktır.

Milletimizin başı sağ olsun."

İşbilir: Kapadokya tüm otelleriyle depremzedeleri kucaklıyor!

ATV'de yer alan haberi tepki gösteren İşbilir Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İşbilir yaptığı açıklamasında; "Kapadokya bölgesinde bir iş insanı Olarak Otellerimizle ilk günden itibaren depremzelederimiz için tam pansiyon konaklama imkanı sunmaktayız. Aynı zamanda depremzedelirimizin genel ihtiyaclarını kendi bünyemizde karşılamakta olup sağlık sorunları için de psikolojik yardım almaları konusunda uzman kişileri otelimize getirip depremzedelerimize destek vermeye çalışıyoruz." dedi.

"Türkiye için vatan için bayrak için var oluruz onun için toprak olmayada hazırız."

İşbilir Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan İşbilir açıklamasının devamında; "Bizim inancımızda "Türk Evladı, Vatanı ,Bayrağı ve Milleti" için malından ziyade canını bile ortaya koyar. Dün yaşanılan bir olay bizi üzdüğü gibi tüm Kapadokya bölgesindeki turizmci vatandaşlarımızıda derinden üzmüştür.

Atv de yayınlanan haber de aslı olmayan bölgemizdeki tüm otelleri kapsayan yanlış haberin yapılması bizim gibi ince düşünüp ona göre davranan otelci kardeşlerimizi derinden üzmüştür.

Grand işbilir Hotel ve Love Bells Cappadocia Hotel olarak ilk günden bu yana otellerimizde konaklayan depremzede vatandaşlarımızdan ne ücret alınmıştır, nede talep edilmiştir. Eminim ki bölgedeki hiç bir otelde bunu talep etmemiş elinden gelenin fazlasını yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Hala otellerimizde depremzede vatandaşlarımız konaklamaktadır.

Türkiye tek vucüttur vatanımız için her zaman malımızla canımızla hizmet vermekten şeref duyarız." ifadelerine yer verdi.

Bölge turizmcilerimizi töhmet altında bırakmaya kimsenin hakkı yok

Ulusal bir televizyon kanalında önceki gün yayınlanan, Kapadokya bölgesindeki bazı turizmcilerin ağırladıkları depremzedelerden geceliği 2 bin TL tutarında para talep ettikleri yönündeki habere bir tepki de Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanından geldi.  

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki ayrı depremin etkilediği 11 ilde yaşanan insanlık dramını büyük bir üzüntüyle takip etmek durumunda kaldıklarını kaydeden Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, "Yaklaşık 11 gündür tüm Türk Milleti yaşanan deprem felaketi karşısında birlik ve beraberliğimizi pekiştiren önemli yardımlarda bulunuyoruz. Nevşehir'imizde Valiliğimiz başta olmak üzere tüm muhtarlarımız, derneğimiz, STK'larımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız canla başla depremin yaralarının sarılması için çalışıyor. Bölge turizmcilerimiz büyük bir kadir şinaslık örneği göstererek otellerini ücretsiz depremzedelerimizin hizmetine sunuyor. Söz konusu haberde ifade edildiği üzere turizmcilerimizin depremzede misafirlerinden para talep ettikleri yönündeki kabul etmiyor, bu konuyu gündeme getiren ve turizmcilerimizi töhmet altında bırakan yayın kuruluşunun bölge turizmcilerinden özür dilemesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.  

"Kimse otelcilerimizi itham edemez"

Kapadokya bölgesindeki otelcilerin depremzedelerden fahiş ücretler talep ettikleri iddiasına bir tepki de Gelecek Partisi İl Başkanından geldi.  

İl Başkanı Ömer Yasakçı, "Kapadokya da bir çok otelci arkadaşımız ilk gündem itibaren otellerini depremzedelere ücretsiz açtıklarına bizler şahidiz. Araçlarımız deprem bölgelerine giderek bir çok kardeşimizi bölgemize getirip otellere yerleştirdik. Nevşehir ilk günden itibaren yardıma koştu. Kimse otelcilerimizi itham edemez" dedi.  

NGC; Yalan Habere Nevşehir'den Büyük Tepki

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, yapılan haber ve konuyla alakalı bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi;

Ekici, ”Yaşanan büyük deprem felaketinden sonra evleri, işyerleri ve hayatları yıkılan, bir terlik ve pijama ile sokakta dondurucu soğukta kalan depremzede vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarının karşılanması adına depremin ilk gününden itibaren Nevşehir Kapadokya bölgesindeki Otelcilerimiz, pansiyoncularımız, KYK Yurtları ve hatta bir çok vatandaşımız kendi evlerinin kapılarını sonuna kadar depremzedelerimiz için açmıştır. Otellere ve yurtlara konaklama için gelen vatandaşlarımızın gıda, giyecek ve hijyen malzemeleri, Nevşehir Valiliği, otelci turizm esnafı, Nevşehir’deki yardımsever halkımız ve STK’lar tarafından eksiksiz olarak giderilmiştir. Bütün bunlar yapılmış ve hiçbir depremzede den ÜCRET TALEP EDİLMEMİŞTİR.  ATV Ana Haber Bülteninde yayınlanan haberde de mikrofon uzatılan vatandaşların bu yöndeki söylemleri bunun en büyük ispatıdır. Ayrıca bölgedeki turizmcilerimizin servis araçları da deprem bölgesinden gelecek depremzedeler için ilk günden itibaren ÜCRETSİZ taşıma yapmıştır. Hala hazırda başta Nevşehir il merkezi, ilçeleri, beldeleri ve köyleriyle yardımların devam ettiği rekor sayıda yardım Tır'ların bölgeye sevk edildiği, on binlerce depremzedeleri misafir ettiği ilimizde çalışmalar ve yardımlar devam etmektedir. Bu vesile ile Kapadokya ve Kapadokya turizmcilerini karalayan bu haberi kınıyor, haberin düzeltilerek tekrar yayınlanmasını, Nevşehir halkı ve Kapadokya bölgesi turizmcilerinden özür dilenmesini ATV yetkililerinden bekliyoruz.” dedi.