Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Meslek Yüksekokulu (MYO) ve Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında “Mesleki Gelişime Yönelik” işbirliği protokolü imzalandı.

Avanos Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Aytepe Serinsu’ nun makamında gerçekleştirilen iş birliği protokolü imza törenine; Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Örtlek, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı,  Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ile Meslek Yüksekokulu Bölüm Başkanları katıldı. 

Protokole Avanos Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Betül Aytepe Serinsu ile birlikte imza atan Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Rıza Örtlek, imzalanan protokol ile “2023 Eğitim Vizyonu” kapsamında Avanos' ta Çok Programlı Anadolu Liseleri ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde eğitim kalitesinin artırılması ve 2023 hedeflerine ulaşmak için Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Meslek Yüksekokulu ile ortak çalışmalar yürütüleceğini belirterek protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

İmzalanan Protokolün Kapsamı;

Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Avanos Meslek Yüksekokulu arasında imzalan protokol kapsamında kurumlar arası bilgi alışverişinin güçlendirilmesi, Avanos İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Çok Programlı Anadolu Liseleri ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde mesleki gelişime yönelik işbirliklerinin yapılması, mezun olan öğrencilerin istihdam olanaklarının geliştirilmesi, toplumsal konularda sorun tespiti ve çözüm önerilerinin geliştirilmesi için bilimsel araştırma faaliyetlerinin yapılması ve toplum temelli projelerin geliştirilmesi hedefleri yer almaktadır.