Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Diş Hekimliği Fakültesinde, ‘Dekanlık’ devir teslim töreni yapıldı.

NEVÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlık makamında yapılan törene; NEVÜ Rektör Yardımcısı ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı görevini vekâleten yürüten Prof. Dr. Fatma Karipcin, Dekanlık görevine atanan Prof. Dr. Sevgi Özcan, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Kevser Kurt Demirsoy ve Dr. Öğr. Üyesi Murat İçen ile Fakülte personeli katıldı.

Devir teslim töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin, Fakülte binasını yaptırarak Üniversiteye ve şehre kazandıran hayırsever Dirikoç ailesine bir kez daha minnet ve şükranlarını dile getirdi.  Karipcin “Vekâleten yürütmekte olduğum görevi gönül rahatlığı içerisinde yeni Dekanımız Prof. Dr. Sevgi Özcan hocamıza teslim etmenin heyecan ve mutluluğu içerisindeyim.  Kendisine bir kez daha yeni görevinin hayırlı olması ile birlikte güzel ve başarılı çalışmalar diliyorum. Diğer taraftan içerisinde bulunduğumuz Fakülte binamız dâhil kampüsümüzün bazı okul binalarını yaptıran hayırsever Dirikoç ailesine ve diğer tüm hayırseverlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. 

Bugün buradaki bu heyecanımız ve mutluluğumuz 2021-2022 eğitim – öğretim yılında Fakültemizin ilk öğrencilerini kabul ederek eğitim ve öğretime başlayacağı günleri gördüğümüzde de inşallah katlanarak artacaktır. Bu vesileyle bu Fakültemizin kurulmasından bugünlere gelmesine vesile olan ve desteği bulunan sayın hocalarımıza, görev yaptığım süre boyunca birlikte çalışmaktan onur duyduğum tüm personel arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Prof. Dr. Sevgi Özcan ise kendisine emanet edilen görevi en iyi şekilde yerine getireceğini belirterek, “Öncelikle bu görevi şahsıma layık gören Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin’e bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte yaşadığımız bu heyecanı ve mutluğu sayın hocamızın da belirttiği gibi önümüzdeki eğitim – öğretim yılında alacağımız ilk öğrencilerimizle birlikte daha da taçlandıracağız. Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fatma Karipcin ve emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederken, bizlere emanet edilen bu asli görevi hep birlikte layıkıyla yerine getireceğimizi ve güzel işlere imza atacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Prof. Dr. Sevgi Özcan görevi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Karipcin’den teslim aldı.