Nevşehir Devlet Hastanesi Endoskopi ünitesinde düzenlenen “Kapadokya Gastroenteroloji Günlüğü” vaka toplantısında, çeşitli illerden katılım sağlayan alanında uzman gastroenterolog akademisyenler ile birlikte zorlu vakalar değerlendirilerek çözüme kavuşturuldu.

Endoskopik Ultrason (EUS) ile özellikle pankreas ve safra yolu hastalıkları ile ilgili tanısal işlemler tatbik edilerek, tanısı zor vakalar açıklığa kavuşturuldu. Ayrıca, hastanemizde ilk kez Endoskopik Ultrason (EUS) ve Endoskopik Retrograd Kolanjio Pankreatografi (ERCP) işlemleri birlikte uygulanarak hastaların sağlığına kavuşması sağlandı.
Konu ile ilgili olarak hastane başhekimi Uzm. Dr Macit Yalçın yaptığı açıklamada, "Hastane olarak gelişen teknolojiyi yakından takip ediyoruz. Özellikle girişimsel işlemler noktasında 3. Basamak hastanelerde yapılan pek çok işlemi hastanemizde yapılır hale getirdik. Yenilediğimiz endokskopi ünitemiz, ve ERCP ünitemizle çok modern bir hizmet alanı oluşturduk. Bu durum ciddi düzeyde bir talep artışına neden oldu. Çevre illerden bile hasta başvuruları almaya başladık. Artan bu başvuru yoğunluğu randevu sürelerimizde bir uzamaya sebep oldu. Bu uzamayı azaltmak için ikinci endoskopi- kolonoskopi cihazının alımını gerçekleştirdik. Yakın zamanda ikinci oda ile ili katı hastaya hizmet verecek hale gelecek ve kısa süreli randevu ile hastalarımızın endoskopi, kolonoskopi işlemlerini yapmış olacağız. Tüm bunların yanı sıra bu ve benzeri etikinliklerle ilimizi tanıtmayı ve kendimizi de bu şekilde geliştirmeyi, yenilemeyi amaçlıyoruz. Ben emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve bizleri kırmayarak ilimize gelip deneyimlerini paylaşan kıymetli hocalarımıza teşekkür ediyorum" dedi.