Nevşehir İl Müftülüğü özellikle camilerde görev yapan din görevlilerine salgın tedbirleri konusunda dikkatli olunması çağrısında bulundu.

Açıklamada; "Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sonrası normalleşme sürecinde virüsün bulaşma riskini en aza indirmek amacıyla özenli davranılması gerektiği malumdur. Hastalıkla mücadelede rehavete düşülmemesi ve Devletimiz tarafından öngörülen tedbirlere titizlikle riayet edilmesi büyük önem arz etmektedir. Ancak bilhassa taziye ve düğün gibi kalabalık ortamlarda virüsün hızla yayıldığı ve yeni vakaların arttığı müşahade edilmiştir. Bu kapsamda, din görevlilerimiz tarafından manevi destek ya da tebrik amaçlı iştirak edilen törenlerde vatandaşlarımızın kurallara uygun davranılması hususunda uyarılması, ayrıca;

1. Güvenli mesafe kuralına riayet edilmesi, 2. Maske kullanılması, 3. Beden, kıyafet, çevre ve yiyecek temizliğine azami derecede dikkat gösterilmesi, 4. Özellikle düğün, taziye ve cenaze merasimlerinin mümkün mertebe açık alanlarda ve kalabalık ortamlar oluşturulmadan yapılması, 5. Tokalaşma, kucaklaşma ve musafaha etmekten kesinlikle kaçınılması, 6. Kapalı ortamlarda topluca geçirilecek sürelerin kısa tutulması, 7. Kapalı ortamların sık sık havalandırılması ve dezenfekte edilmesi, 8. Salgın ortadan kalkıncaya kadar imkanlar dahilinde taziyelerin telefonla ve sosyal medya/dijital imkanlar vasıtasıyla yapılması ve ziyaretlere ara verilmesi konularında bilgilendirilmesi gerekmektedir" denildi.