Nevşehir’de Ramazan denince dünden bugüne akla ilk gelen tatlardan biri,hiç şüphesiz Ramazan pidesi. Fırınların önünde uzayıp giden kuyruklara rağmen Ramazan ayının simgeleri arasında yer alan pideler, Nevşehir’de halkın yoğun ilgisini görüyor.

Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden birisi olan Ramazan pidesine Nevşehir halkının yoğun ilgi göstermesi fırıncıların yüzünü güldürdü.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte fırınları özellikle iftara yakın saatlerde dolduran vatandaşlar, ocaktan çıkacak ilk sıcak pideyi sabırsızlıkla bekliyor.

Sıcak olarak fırından çıkan pideleri alan vatandaşlar, "Bilindiği üzere Ramazan pideleri iftar sofralarımızın değişilmez tatlarından. Çocukluğumuzdan beri babalarımız ile birlikte fırınların önüne gelerek beklerdik. Çıkan sıcak pideleri ellerimiz yanarak eve götürürdük. Topun atılması ve Akşam ezanının okunması ile birlikte orucumuzu açmamızın ardından sıcak pideleri afiyetle yerdik ve yemeye de devam ediyoruz" şeklinde konuştular.

 

Ramazan pideleri yaparak halkımızın bu yoğun ilgisine karşılık Nevşehirli fırınlarımız bu geleneğimizi gelecek nesillerimize kadar aktarmak için çalışmalarını sürdürüyor.Bu vesile ile Nevşehirli fırıncı ve pidecilerimize teşekkür ediyoruz.