Nevşehir merkez Güzelyurt Mahallesi Kocaçay mevkii 80.Yıl Bulvarı üzerinde bulunan DİPA AVM'ye gece yarısı hırsızlık için girmeye çalışan bir zanlı son anda Hırsızlık olayını fark eden bir vatandaşımızın dikkati sayesinde polis ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Saatler dün gece yarısı 02.40 sularında DİPA AVM de meydana gelen hırsızlık olayında siyah maskeli gözü dönmüş hırsız zanlısı tüm soğukkanlılığı ile önce marketin içerisinde kimsenin olup olmadığını gözetliyor. Daha sonra AVM nin güvenlik kameralarını devre dışı bırakmak için kablolarını kesiyor ve son olarak içeri girmek için iş yerinin ön camlarını kırıyor.

Duyarlı Vatandaşın İhbarı Hırsızları Suçüstü Yakalattı.

İşte zanlının tam içeriye girmeye çalışırken o an sigara içmek için balkona çıkan duyarlı bir vatandaşımız tarafından olayı fark edince hemen polise haberdar ediliyor. Ardından kısa süre içerisinde olay yerine gelen Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri hırsızlık zanlısını kıskıvrak yakalıyor.

Hırsızlık zanlısının Ordu nüfusuna kayıtlı Nevşehir'de ikamet eden 23 yaşında bir inşaat işçisi olduğu belirtildi. Eşgalinin belli olmaması için kafasına siyah maske takan zanlı ayrıca kilolu gözükmek içinde üzerine çift kıyafet giydiği belirlendi.

Sorgulanmak üzere Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen hırsızlık zanlısı, buradaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.  Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, emniyet yetkilileri, bu tür durumlarda ihbarın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.

Polis ve duyarlı vatandaşımıza teşekkür...

DİPA AVM Yönetim Kurulu Başkanı Caner Erdoğan, hırsızlık olayı sonrası, olayın şüphelisini yakalayan polis ekiplerine ve örnek bir davranışa imza atarak durumu ihbar eden duyarlı vatandaşa teşekkür etti...

Güvenlik kamerasına an be an yansıyan hırsızlık girişimine dair görüntülerde, Önce AVM'nin içerisinde kimsenin olup olmadığını camdan gözetleyen hırsızlık zanlısı ardından bir süre sonra gözlerden kayboluyor. Bu sürede AVM'ye ait güvenlik kamerasının kablosunu keserek devre dışı çalışmaya çalışıyor.