Bir çok sayıda kazanın meydana geldiği Uçhisar ölümlü kavşakta tedbirler artırılıyor. 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, adı ölüm kavşağına çıkan Çiftlik yolu Uçhisar kavşağını yerinde inceledi.

Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanlığı'nı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit ,Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Nevşehir Şöförler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, Nevşehir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Karayolları yetkilileri ile Uçhisar kasabasının Yukarı Mahalle Muhtarı Nihat Serhat eşlik etti.

Karayolları yetkilileri, Uçhisar kavşağında meydana gelen kazaların büyük çoğunluğunun sürücülerin ışık ihlali ve trafik kurallarına uyulmamasını gösterdi.

Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Öncelikle trafik ışıklarının ihlalini önlemek adına Uçhisar Belediyesinin de destekleri ile birlikte buraya Trafik Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS) yerleştirmeliyiz. Artunay, ayrıca, Trafik Güvenliğini sağlamak adına Yol uygulamaları için buraya cep yapılmasının da gerekliliğini dile getirdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, " Nevşehir'in Kapadokya turizmine açılan kapı olarak gördükleri Uçhisar kavşağına acilen kalıcı çözüm üretilmesi gerektiğini bu manada bu kavşağa "Köprülü kavşak" yapılmasının en uygun çözüm yolu olacağını ifade etti. Bu konuda Ankara'da gerekli çalışmalarında başlatılacağını söyleyen Milletvekili Menekşe, Köprülü kavşağı buraya sığdırmamız lazım kesin ve tek çözüm bu. Zira, hergün kazaların meydana geldiği bu noktada kaybedilen canların, yaralanan insanların ve onca yaşanan kayıpların maddiyatla telafisi yok." dedi. 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş burada yaptığı açıklamasında ; "Uçhisar kavşağında meydana gelen trafik kazalarında ölümlerin ve yaralanmaların önüne geçmek adına bu kavşakta incelemelerde bulunduklarını ifade etti. Karayolları yetkililerinden kavşak konusunda bilgi alan Vali Aktaş, çözüm önerilerini dinledi ve kavşakta yapılması planlanan Köprülü Kavşak öncesinde biran önce kısa vadeli çözüm üretmek adına EDS yerleştirilmesi, Radarlı uygulama başta olmak üzere gerekli Trafik denetimlerinin artırılması ile bu kavşağa cep yapılması için talimat verdi.

Çözüm olarak;

Ölüm kavşağına EDS yerleştiriliyor.

Cep yapılacak.

Köprülü kavşak yapılacak.

Radar uygulamaları yapılacak.

Trafik denetimleri artırılacak.

Yolda yeni düzenleme yapılacak.