Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Seyit İNCE’nin başkanlığında Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.
Şehrimizden şehit düşen özel harekât polisi Emre Fıstıkeken ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilenerek başlayan toplantıya Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri katıldı.
Aylık harcamaların ve giderlerin onaylandığı ve son gelişmelerin görüşüldüğü toplantıda KOSGEB Nevşehir Müdürü Necati Günaydın tarafından KOSGEB’in yeni desteği olan KOBİGEL hakkında bilgilendirme yapıldı.6 Nisan’da yapılacak geniş katılımlı toplantıda talep eden bütün üyelere destek hakkında bilgilendirme yapılacağını hatırlatan Günaydın yeni KOSGEB desteklerinden faydalanmak isteyen bütün üyeleri bilgilenmeleri için orda görmek istediklerini belirtti.
Toplantıda konuşma yapan NTSO Yönetim Kurulu Başkanı PARMAKSIZ gelişen terör olaylarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek teröre lanet ettiği konuşmasın da;
“Bu terörün dini, dili ırkı yok, onların istekleri bizi evlerimizden çıkamaz hale getirmek. Ama biz inadına dışarı çıkmaya ve inadına birbirimizi sevmeye mecburuz. Onların beklendiklerini yapıp sevindirmeyeceğiz. Biz inadına çarşılara çıkıp birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek zorundayız.
Evvel emirde terörü bitirmemiz lazım, bunun için üç siyasi partiyi birliktelik içinde hareket etmeye çağırıyoruz. Bizlerde üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız, ama ilk önce ülkenin en önemli sorunu olan terörün bitmesi lazım.
Terörün olduğu yerde huzur olmaz, huzurun olmadığı yerde de ticaret. Zenginlik istihdam, istihdam da huzur demektir. Memleketimize huzurun hakim olması için ticaretin düzgün işlemesi de şart, hem ticaret erbabımızın hem de çalışanlarının huzura ermesi için bir an önce bu terör örgütünün her türlü terörün kökünün kurutulması şart.
Bizler iş dünyası olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Yeter ki huzur gelsin, refah gelsin. Ama içimizi yakan bu acı haberler artık gelmesin. Yeter!”
Diyerek sözlerine devam eden PARMAKSIZ, meclis üyelerince sorulan il ve ülke gündemiyle alakalı soruları cevaplayarak konuşmasını tamamladı.